RETROMATCHEN: Mäktiga hyllningen på Hovet

Det vankas en speciell kväll på Hovet ikväll. Förutom att det är klassikermöte mellan Djurgården och Brynäs passar föreningen även på att hylla sin historia. Se den mäktiga hyllningen som förenade Hovet i sång och stående ovationer. 

Djurgården möter Brynäs, de mesta mästarna mot tvåan i samma liga. Mellan lagen är det en hel del historia de båda räknas som klassiska lag som funnits i Elitserien och SHL under mycket lång tid. Dagen till ära hyllar hemmalaget dessutom sin klubbhistoria, främst genom att bära det klassiska stället från 1966. På plats såg publiken den mäktiga hyllningen på Hovet där klubben firar sin långa historia.

RETROMATCHEN: Mäktiga hyllning på Hovet

I år var det exakt 70 år sedan som Djurgården, tillsammans med legendaren Lasse Björn, bärgade hem Djurgårdens andra SM-guld. Ut på isen kom ett färgglatt Djurgården, bärande det klassiska stället från just den säsongen när Djurgården blev svenska mästare. Ett massivt jubel steg i arenan och publiken ställde sig upp när legendaren Lasse Björn hyllades ute på isen. Den 88 årige forne Djurgårdsspelaren, med två VM-guld och nio SM-guld, är dessutom hissad i taket uppe bland legenden som Sven Tumba och Challe Berglund.

Dagen till är spelas det inte endast retromusik i arenans högtalare. Djurgårdens Anton Hedman, som vanligtvis spelare i tröja nummer åtta, hyllar sin hemstad Stockholm genom att bära siffrorna ”08”.
Ikväll går hemmalaget dessutom för att förlänga den fina hemmasviten och där med sätta nytt rekord i antal raka vinster på hemmaplan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN