Reideborn – från kritiserad till bäst i SHL

Först spelade han upp Djurgården i SHL men åkte sedan ur med Modo. Nu har Adam Reideborn gått från kritiserad och näst sist i målvaktsligan till bäst i SHL.

Det tog lite tid för Adam Reideborn att nå till landets högsta serie. Till slut så spelade han upp Djurgården i svensk hockeys finrum för ett par säsonger sedan. Därefter har det gått både upp och ned för 25-åringen.

Nedflyttad och kritiserad

Efter att ha tagit vägen via HockeyEttan-spel för Kumla och Arlanda fick han chansen i HockeyAllsvenskan. Först var det i Uppsalaklubben Almtuna innan han blev klar för Djurgården. Efter en okej första säsong på Hovet blev det succé under år nummer två. Hans första år som förstemålvakt, säsongen 13/14, slutade med succé. Djurgården ställdes bland annat mot ärkerivalen AIK i kvalserien till SHL och lyckades ta sig tillbaka till finrummet. I huvudrollen stod Adam Reideborn. Därefter lämnade Stockholmaren för en annan SHL-klubb. Ny klubbadress blev Modo och flyttlasset gick till Örnsköldsvik. Väl där kom verkligheten ikapp igen om Adam fick dela på målvaktsjobbet med Linus Ullmark. Två år och två kval för att hålla klassikerklubben kvar i högsta serien. Till slut blev det för mycket och våren 2016 ramlade man ur högsta serien. Mot Leksand stod Adam Reideborn och fick se Brock Montpetits skott i nätmaskorna bakom honom. För burväktaren är det något som ligger bakom honom. Nu gör han succé och vändningen kom för bara ett par månader sedan.

Reideborn bäst – efter vändningen

Nu är han alltså tillbaka i Stockholm, gör sin andra sejour i Djurgården och sin fjärde SHL-säsong. Det gör han med bravur. Från motgångar och kritik till att vara bäst i landets högsta serie. Säsongen 2015/2016 så kom Reideborn näst sist i målvaktsligan. Nu leder han densamma efter fyra omgångar. Det var redan i våras som Reideborn plockade fram sitt absolut bästa spel när Djurgårdens säsong skulle förlängas i grundseriens slutskede och den där platsen i SM-kvartsfinalerna skulle knipas.

– För mig har det handlat mycket om att förenkla mitt spel nu på slutet. Att hitta ett enkelt grundspel som jag känner mig trygg i. Det har jag verkligen gjort nu. Jag har hittat nycklar i positionsspelet som gjort att jag känner mig mycket lugnare på isen, sade Adam till Hockeybladet i våras.

Nu är det just lugnet som gjort honom till bäst i målvaktsligan med 95 i räddningsprocent och 1.23 i insläppta mål per match. Lägg även till att Adam även leder poängligan(!) för målvakter med en assist så här långt. Frågan är nu om Tre Kronor är nästa steg? Säkert är i alla fall att han håller på att tysta tvivlarna på allvar och han har mer att ge.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN