Oscar Alsenfelt skillnaden mellan vinst och förlust

Det blev vanan trogen 3-3 mellan Malmö och Djurgården i dagens match. Det är femte (!) raka matchen som slutar 3-3 efter ordinarie tid mellan lagen. Börjar kanske närma sig något slags rekord? 4-3 till Malmö efter straffläggning.

Det blev en färgsprakande tillställning direkt med fyra mål i första perioden innan det lugnade ner sig resten av matchen målmässigt. Däremot var det känslor matchen igenom mellan två heta lag.

Effektivitet och inte effektivitet i special teams

Det var en grym start av Djurgården i numerärt överläge. Malmö hade inte släppt in något mål på nio försök tidigare. Det dröjde dock bara 6 sekunder innan specielle powerplaymålskytten Emil Bemström gjorde mål. Man spädde på med ett mål till i spelformen och pulveriserade Malmös statistik. Men efter detta hände något i Djurgårdens spel samtidigt som Malmö visade varför man varit 100% i boxplay. Matchstraff för Marcus Sylvegård men inga mål i powerplay för resterande del av matchen för Djurgården, vilket gjorde att matchen slutade lika vid full tid.

Lagen utnyttjade varandras misstag

Malmö utnyttjade framförallt två misstag från Djurgården då man gjorde 1-1 via slarv från Hultström i egen zon så att Lars Bryggman kunde sätta första målet för säsongen. Vid 2-2 var det slarv vid egen blålinje som föranledde Marcus Sylvegårds kvittering. Sylvegård som senare skulle åka på matchstraff för unsportsmanlike conduct. Djurgården ville inte vara sämre på att utnyttja misstag. Det mest iögonfallande var när man kvitterade till 3-3 då Daniel Brodin snodde pucken från Malmöbackar på egen blå linje och satte friläget snyggt bakom Alsenfelt i mål.

Alsenfelt den stora skillnaden

Hade Malmömålvakten inte storspelat i den här matchen så hade Malmö inte haft en möjlighet att ens ta poäng. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk. Innan straffläggningen så hade Djurgården skjutit dubbelt så många skott som Malmö med 40 skott på mål. Med andra ord kan Malmö tacka sin burväktare för två poäng i den här matchen.

Matchens tre stjärnor

Daniel Brodin, Djurgården
☆☆Jacob Josefson, Djurgården
☆☆☆ – Oscar Alsenfelt, Malmö

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN