Nilsson om första baljan: ”Hellre gjort en bättre match”

Tom Nilsson fick göra sitt första mål för Djurgårdens IF när de vann övertygande mot Rögle under torsdagskvällen. Matchen slutade 6-2 och Rögle hade inte mycket att säga till om på Hovet. Efter matchen möter Hockeybladet ändå en självkritisk högerback.

Viktiga poäng stod på spel för båda klubbarna inför matchen i torsdags. Djurgården ville såklart behålla sin andraplats och i Rögles fall börjar varje poäng att bli viktiga då Skånelaget kämpar för att sluta på rätt sida om kvalstrecket.

Även om Rögle slåss för SHL-kontraktet var klubben ändå formstarkast i hela SHL de senaste fem matcherna då de hade fyra segrar innan de kom till Hovet. Djurgården har i sin tur varit väldigt starka på hemmaplan under hela säsongen med 13 registrerade hemmasegrar av 18 möjliga. Efter denna match är också deras hemmasegrar utökade.

Inledningsvis var matchen trevande. De första fem minuterna bjöd på lägen åt båda hållen men det blev ingen utdelning för något av lagen. Successivt tog Djurgården över mer och mer av perioden. Det absolut hetaste läget i första perioden var när Axel Jonsson-Fjällby och Patrick Lundh bröt sig loss i ett två-mot-noll-läge. Efter slarv från Rögle var de plötsligt fria från rödlinjen. Justin Pogge i Röglekassen var dock kyligast och väntade ut de båda anfallarna från Djurgården och räddade tämligen enkelt. Under periodens sista minuter räddades Rögle ännu en gång av Pogge då han nekade Jonathan Davidssons straff. Perioden slutade 0-0 men Djurgården var klart bättre.

Djurgården dominerade spelmässigt

I början av andra perioden lyckades trots allt Rögles Ted Brithén bryta sig in framför kassen men Joacim Eriksson i Djurgården höll emot. Sedan hade Rögle inte särskilt mycket mer att säga till om i hela andra perioden. Djurgården dominerade spelmässigt, precis som i den första perioden, men den här gången satte Stockholmslaget sina chanser.

Linus Johansson direktsköt in 1-0 från slottet på en pass ifrån Mikael Ahlén när klockan visade 05.23. Kaptenen Calle Ridderwall gjorde, i numerärt överläge, 2-0 på en retur vid tiden 12.36 och Lukas Vejdemo styrde in 3-0 när det var sju minuter kvar av den andra perioden. Rögles huvudcoach Cameron Abbott tog en time out för att väcka sitt lag direkt efter Vejdemos styrning. Det blev dock inga fler mål i den andra perioden och Rögle klarade aldrig av att förvalta deras få lägen.

Under de första minuterna i den tredje perioden slog Tom Nilsson till med sitt första mål för Djurgården, även hans första mål för säsongen. Med ett välplacerat dragskott rakt upp i högra krysset blev ställningen 4-0. Rögle svarade med 4-1 genom Samuel Jonsson som spräckte Joacim Erikssons nolla med ett skott från blålinjen. Calle Ridderwall replikerade på Rögles reducering med att ytterligare utöka till 5-1, hans andra för kvällen. Rögle reducerade återigen då Linus Sandin satte 5-2 när 12.03 minuter var spelade av den sista perioden. Matchen blev ändå aldrig riktigt spännande och Lukas Vejdemo dök upp ännu en gång, nu i numerärt underläge, och cementerade slutresultatet till 6-2 när ungefär fyra minuter återstod av matchen.

”Tappade puck lite väl mycket”

På presskonferensen efter matchen är Cam Abbot besviken men hyllar motståndet.

– Vi hade 5-6 minuter i början av matchen som var acceptabla. Men genom resten av de 54-55 minuterna så var vi inte det bättre laget. Vi fick reagera mycket i kväll och mot ett bra lag som Djurgården kommer vi då att få problem.

Djurgårdens huvudtränare, Robert Ohlsson, var givetvis gladare efter segern men han hade ändå en sak som kunde förbättras.

– Jag är nöjd med mycket. Jag är nöjd med special teams. Jag är glad att vi gör mål i powerplay, jag är glad att vi gör mål i penalty kill. Nöjd med arbetsinsatsen, skulle vilja förbättra lite pucktapp i dag. Jag kände att vi tappade puck lite väl mycket många gånger, säger Robert Ohlsson på presskonferensen efter matchen.

”Hellre vilja radera målet”

När Hockeybladet möter upp Tom Nilsson efter matchen är han väldigt självkritisk trots att han stod för både ett mål och en assist.

– Jag gör väl ingen höjdarinsats sådär. Sen att jag får göra mål och assist, det är kul men jag tycker att jag kan göra det mycket bättre. Det är alltid kul att få göra mål. Det är såklart jättekul. Men jag skulle hellre vilja radera målet och ha gjort en bättre match istället, säger Tom Nilsson.

Istället lyfter högerbacken fram laginsatsen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match. Vi möter Rögle hemma och de är väldigt heta just nu, vi pratade om det innan, vi visste att det var ett formstarkt lag vi skulle möta och det gav oss lite extra tändvätska. Det är ingen lätt match så jag tycker att vi gör det väldigt bra. Vi känner oss ganska säkra i vårt spel. När vi håller oss till vårt spel då är vi väldigt svåra att stoppa. Vi är säkra, det känns säkert, avslutar Tom Nilsson.