NHL-stjärnor ställer upp när Djurgården kallar

0
2135
Foto: Bildbyrån

Tillsammans med Generation Hockey och Stockholms ishockeyförbund anordnar SHL-laget Djurgården ”Stockholm Hockey Week” i augusti. Den toppas med en match mellan DIF och NHL-stjärnor i Globen, avslöjar Sportbladet.

Flera NHL-stjärnor med anknytning till Djurgården och Stockholm har redan tackat ja och under namnet ”All Stars Stockholm” kommer flera kända namn spela. Redan klara för matchen är den färske dubble Stanley Cup-mästaren Patric Hörnqvist som kommer spela tillsammans med spelare som Niklas Kronwall, Alexander Wennberg och Jacob Josefsson. Även Tre Kronors guldhjältar Gabriel Landeskog och Marcus Krüger kommer att vara med i laget.

– Det är fantastiskt roligt att Stockholms NHL-stjärnor ställer upp och vill vara en del av det här arbetet, säger K-G Stoppel, Djurgårdens vice vd till Sportbladet.

Fler NHL-stjärnor väntas tacka ja

Utöver de namn som Sportbladet avslöjat kommer Djurgården att successivt presentera fler och fler NHL-stjärnor med anknytning hockeyn i huvudstaden. Överskottet från evenemanget går till Stockholmshockeyn.

”Stockholm Hockey Week”

Matchen kommer enligt uppgift att spelas i Globen den 25 augusti och är en del i satsningen ”Stockholm Hockey Week”. Ett arrangemang som Djurgården arrangerar ihop med Stockholm Live (före detta Stockholm Globe Arenas), Stockholms ishockeyförbund och Generation Hockey.

– Stockholm Hockey Week kommer bli en hockeyfest för hela Stockholmshockeyn. Anledningen till att vi gör detta tillsammans är för att skapa bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar i Stockholm. Vi vill utveckla hockeyn i staden genom att skapa ett bättre klimat där barn både har roligt och utvecklas, säger Stoppel.

Enligt Sportbladet släpper Djurgården nyheten under eftermiddagen.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.