NHL-forward klar för Djurgården

Djurgården har fått klart med den sista pusselbiten inför kommande säsong. Man hämtar in den NHL-meriterade forwarden Rene Bourque från Colorado Avalanche.
– Rene är stark i sin skridskoåkning vilket är en förutsättning för acklimatisering till SHL och spel på stor is, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson.

Djurgården har länge varit på jakt efter en sista forward till sitt lagbygge. Idag offentliggjorde man värvningen av forwarden René Bourque som så sent som under den gångna säsongen spelade NHL-hockey.

”Väldigt professionell”

Den 35-årige kanadensaren gjorde tolv mål och 18 poäng på 65 NHL-matcher för Colorado Avalanche förra säsongen. Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson är nöjd med värvningen.
– I rekryteringen av Rene ser vi många pusselbitar som faller på plats. Vi får till oss en väldigt professionell erfaren spelare som kommer addera tävlingsinstinkt och informellt ledarskap till vår spelargrupp.

– Rene är stark i sin skridskoåkning vilket är en förutsättning för acklimatisering till SHL och spel på stor is. Han är en sk inside-forward som gärna söker sig till ytor mellan motståndare och målet, en yta där målskyttar ofta befinner sig.

”Hoppas kunna göra en del mål”

På sin meritlista har forwarden 725 matcher i NHL, där han noterats för 316 poäng i klubbarna Chicago, Calgary, Montréal, Anaheim, Columbus och Colorado.
– Det kommer bli en omställning. Jag har inte spelat mycket på stor is. Jag är snabb på skridskorna och kan ta mig fram. Jag har ett bra skott och hoppas kunna göra en del mål. Jag ska göra allt jag kan för få Djurgården tillbaka dit de vill vara, säger René Bourque om att komma till Sverige för spel i SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN