NHL-KONTRAKT: Talangen är nära en plats i Columbus – Djurgården kan gå miste om förstärkningen

Det går bra för Djurgårdstalangen Jonathan Davidsson i USA och Columbus Blue Jackets. Han går från klarhet till klarhet och nu är han nära ett NHL-kontrakt.
– Jag är en av 16 forwards kvar just nu, säger Davidsson till Hockeybladet.

Talangen Jonathan Davidsson är nära ett NHL-kontrakt. Han berättar själv för Hockeybladet om framgången på camperna och träningsmatcherna. Nu kan Djurgården gå miste om en bra förstärkning, som man hoppats på.

– Om Jonathan inte tar en plats i Columbus spelar han i Djurgården, det är dealen eftersom han har kontrakt med oss och är under 21 år. Om han skulle komma hem ser vi honom om en topp-sex-forward, har Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården sagt till Hockeybladet vid ett tidigare tillfälle.

Går bra

När Hockeybladet når Jonathan Davidsson är det en förväntansfull 21-åring på andra sidan nätet.

– Det går jättebra här, jag är en av 16 forwards nu. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, vi har inte fått några besked än, säger Jonathan Davidsson till Hockeybladet.

Han har sin bror kvar i Djurgården och följer hur det går för honom och laget. Ett lag som fått en riktigt bra start i SHL med tre raka segrar efter förlusten i premiären.

– De har ju börjat riktigt bra, det är grymt kul att följa dem, säger han.

Djurgården förlänger med veteranen

Idag meddelade Djurgården på sin hemsida att de förlänger kontraktet med veteranen Daniel Widing. Kontraktet förlängs med en månad, som ersättare för den körtelfebersjuke Manuel Ågren.

– Daniel har uppträtt oerhört professionellt och laglojalt under sin korta tid hos oss. Han har också kommit väldigt bra in i gruppen. I och med att det fortfarande är oklart hur vårt lagbygge kommer påverkas av våra spelare på camperna i Nordamerika så har vi nu gemensamt kommit överens om att utnyttja möjligheten att förlänga avtalet oss emellan i ytterligare en månad. På så sätt får båda parter ytterligare 10 matcher i SHL och CHL att utvärdera samarbetet huruvida det ska fortgå under resten av säsongen eller inte, säger Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

– Det känns bra att få fortsätta i Djurgården! Det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen, och nu har den fysiska formen börjat att bygga upp sig! Jag kanske inte har fått jättemycket speltid, men jag ser förlängningen som ett positivt besked på att jag har gjort det bra och är väldigt glad, säger Daniel Widing till Djurgårdens hemsida.

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN