Home Klubbar Djurgården I natt gjorde förre Djurgårdsspelaren NHL-debut

I natt gjorde förre Djurgårdsspelaren NHL-debut

0

Efter fyra succésäsonger i Djurgårdströjan var han en av fansens stora favoriter. Inför den här säsongen skrev han på för NHL-laget San Jose Sharks och i natt blev det äntligen NHL-debut.
– Det kändes bra, säger Marcus Sörensen till Hockeybladet.

Marcus Sörensen kom tillbaka till Djurgården när klubben åkt ur Elitserien och var en av de bidragande orsakerna till att klubben klev upp i hockeyns finrum igen, nu var namnet SHL. Sörensens succé i Djurgården belönades med en plats i Tre Kronor 2015, det gav också eko över Atlanten där NHL-lagen nu fått upp ögonen för honom. Sörensen draftades redan 2010 av Ottawa, som gav upp rättigheterna för honom när han aldrig fick något kontrakt. Som free agent kunde Sörensen välja mellan anbuden.

Poäng i debuten

Valet föll på San Jose Sharks och han fick börja säsongen i farmarlaget San Jose Barracuda i AHL. På 39 matcher i Barracuda har det blivit 27 poäng från 24-åringen, som dessutom har plus 15 i plus–/minusstatistiken. Igår kom beskedet att han kallades upp till Sharks för den stora debuten i bortamatchen mot Buffalo Sabres, förlust med 5–4 efter förlängning. För Sörensen gick dock debuten riktigt bra och han noterades för an assist, till svenske Melker Karlssons mål till 3–1 för Sharks. Totalt fick Sörensen spela 7 minuter och 54 sekunder i sin debut.

– Det kändes bra, kul att få göra poöng i första matchen, säger Marcus Sörensen till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.