Mikael Tellqvist: ”Adam fick börja på minus 5 000”

Djurgårdens stjärnmålvakt Mikael Tellqvist försvarar sin målvaktskollega, Adam Reideborn, stenhårt. ”Tellan” litar till fullo på sin backup.
– Adam fick börja på minus 5 000, säger Tellqvist till Hockeybladet.

Djurgården är inne i den mest intensiva perioden i SHL och det är i stort sett match varannan dag. Laget har spelat två matcher den här veckan och imorgon väntar en tuff bortamatch mot Örebro. Hockeybladet fick en pratstund med stjärnmålvakten efter dagens träning.

Mikael Tellqvist är nummer ett i Djurgårdens mål och det är han som fått stå flest matcher den här säsongen. Det är svårt att peta honom när han är stabil och laget har börjat vinna matcher. Tellqvist ser en stor konkurrent i kollegan Adam Reideborn som kom till Djurgården inför den här säsongen.

– Jag gillar när vi konkurrerar om platsen och Adam har varit mycket bra när han kommit in här på slutet. Han är en riktigt bra målvakt, säger Mikael Tellqvist till Hockeybladet.

Stöttas av Tellqvist

Värvningen av Adam Reideborn var i supportrarnas synpunkt kontroversiell och det var inte alla som gillade nyförvärvet. Att Djurgårdens försvarsspel fallerade i början av säsongen gjorde inte saken bättre för Reideborn. Nu stöttas han av sin kollega i Djurgårdens mål.

– Han tog upp Djurgården till SHL från HockeyAllesvenskan. Som jag förstått det så gillades det inte att han lämnade för Modo när vi gått upp. Adam fick börja på minus 5 000 när han kom tillbaka, säger ”Tellan” och fortsätter:

– Han har avgjort matcher till vår fördel mot slutet och vi har honom att tacka för flera segrar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN