Matt Andersons framtid i Djurgården är oviss

Det ser ut att bli svårt för Djurgården att kunna behålla sin pålitliga målskytt, det bekräftar sportchefen Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu.

Matt Anderson vann den interna målligan under sitt första år i klubben med 18 fullträffar på 52 spelade omgångar. Djurgården har under säsongen haft problem med målfabrikationen och effektiviteten men Andersons förmåga att hitta nätet har trots det varit lyckosamt även i år. Precis som i fjol vann han den interna målligan och blev dessutom lagets poängbästa spelare under grundserien på 34 poäng (18+16) på 50 matcher. På två säsonger har han spelat 102 grundseriematcher och stått för 74 poäng (36+38).

Men nu ser alltså amerikanen ut att bli svår att behålla till nästa säsong för Stockholmsklubben.
– Det är som jag har uttryckt tidigare: Vi är två parter som gillar varandra men just nu har vi inte ekonomin för att matcha Matts löneanspråk och vi har därför heller inte kommit överens om en fortsättning, men vi gillar det Matt gör och presterar och han gillar att vara i Stockholm och det är där vi står just nu, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu.

I lagets sista grundseriematch slog man Skellefteå på bortaplan och säkrade därmed en plats till en åttondelsfinal och återigen var det Matt Anderson som avgjorde i förlängningen med ett distinkt slagskott i powerplay. Att han är viktig för Djurgården råder det inga tvivel om, och ska Djurgården ta sig långt under slutspelet så behöver amerikanens målsinne fortsätta att vara intakt.
– Han betyder jättemycket, han är vår poäng- och målskytteledare så han betyder väldigt mycket för offensiven, avslutar Joakim Eriksson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN