MATCHVINNAREN: ”Blev rörd av fansens hyllningar efter matchen”

Djurgården tog sin första seger mot Malmö för säsongen. En stark bidragande faktor var Djurgårdsmålvakten Robin Jensen som blev matchvinnare på Hovet.
-Det finns ingenting bättre än att spela här på hemmaplan inför våra supportrar, säger Robin Jensen, till Hockeybladet.nu

Djurgården tog säsongens första seger mot Malmö när man på Hovet besegrade skåningarna med 2-1. En stark bidragande faktor var Djurgårdens målvakt Robin Jensen som blev matchvinnare och sånär höll sin första nolla i SHL.

-Skönt att vinna här var första mot Malmö för säsongen och även min första hemmaseger, så det var extremt skönt. I första perioden hade jag inte jättemycket att göra. I andra började Malmö bra men vi kom tillbaka. Sen fick vi en olycklig utvisning som, tyvärr resulterade i mål. Men vi lyckades hålla tillbaka dom och vinna matchen, vilket vi ska vara glada över.

Varit kritiserad bland fansen

I Adam Reideborns frånvaro så har Robin Jensen axlat ansvaret på allvar. Han har tidigare fått hoppa in på bortais i back-to-back möten och stundtals har han varit kritiserad av fansen och segern ikväll kan vara vändningen för Robin Jensen som äntligen fick vinna på hemmaplan.

-Det finns ingenting bättre än att spela här på hemmaplan inför våra fantastiska supportrar som alltid stöttar oss. Sen har det alltid varit surt att jag inte lyckats vinna här. Så det var på tiden och extremt skönt.

Du har fått ta en tydligare roll nu i Adams frånvaro, exemplevis är kampen om vem som ska stå inte är lika stor. Känner du av pressen och ansvaret extra mycket nu och hur påverkar det dig?

-Det är och ska alltid vara en stor press att spela i Djurgården. Jag vet min roll i laget sen jag kom hit och kämpar på efter det. Jag kommer ta all lärdom av denna tid och det kommer göra mig till en bättre målvakt. Att få kampera med Sveriges bästa målvakt lyfter mig. Vi ska vara glada över att han är kvar i SHL, så jag är bara glad åt situationen.

Rörd av fansens hyllningar

Ikväll valde fansen att hylla Robin Jensen som var nära att hålla karriärens första SHL-nolla. Jensens namn ekade inne på Hovet i tredjeperioden. Något huvudpersonen själv hörde. Men det var framförallt hyllningarna efter matchen som fick Jensen att bli rörd.

-Ja jag hörde det under matchen vilket kändes väldigt fint. Men sen det jag fick höra efter matchen då blev man faktiskt lite rörd. All kärlek till supportrarna och tack för allt dom gav mig, det känns fantastiskt fint och roligt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN