LISTA: De är de bästa juniorerna i SHL

SHL är bara åtta dagar bort och den här säsongen har vi många nya juniorer att bekanta oss med. Ingen kommer väl slå Elias Petterssons helt magiska säsong från förra året, men det finns en hel del godsaker att plocka ur kakan när Hockeybladet går igenom vilka juniorer som kommer sätta störst avtryck i SHL 18/19.

Vilka är dom bästa juniorerna i SHL? Vem tar över fanan och vinner priset som årets junior på SHL Awards när vi summerar säsongen? En av dom här juniorerna ligger bra till för att kamma hem den trofén. Hockeybladets Erik Hansson går igenom topp tio i ligan. Blir det möjligtvis en av dessa spelare som får ta emot pris på galan nästa år?

10. Axel Andersson, Djurgården

Draftad i andra rundan av Boston Bruins och går en lysande framtid till mötes. Har redan uppmärksammats en hel del i artiklar på olika hockeysidor och tro mig, det kommer bli flera. Utlånad till Djurgården denna säsongen, får han genombrottet på SHL-nivå redan nu?

9. Nils Höglander, Rögle

Höglander är en riktigt fin oslipad diamant, han tippas gå tidigt i draften nästa sommar. Redan nu kan Rögle få användning av hans tjänster om man vågar satsa på honom. Gjorde det bra i AIK förra säsongen och får han chansen kan ett stort kliv tas i utvecklingen.

8. Filip Westerlund, Frölunda

Han har redan spelat två säsonger i SHL i en stark försvarsbesättning i Frölunda. Väntar fortfarande på första målet i SHL, det lär komma den här säsongen med mer förtroende från Roger Rönnberg. Bör få en plats bland sex backar och med mer istid kan poängen trilla in oftare redan denna säsongen.

7. Filip Hållander, Timrå

Gjorde det bra redan förra säsongen när han hjälpte Timrå till avancemanget till SHL med 20 poäng på 40 matcher. Kan han ikläda sig SHL-kostymen också? Draftad i andrarundan av Pittsburgh Penguins som ser en fin potential i Hållander, precis som jag.

6. Martin Fehérváry, HV71

En av dom mest spännande utländska inslagen bland juniorerna hittar vi i HV71s back Martin Fehérváry. Draftad i andrarundan av mästarna Washington Capitals ska han den här säsongen ta det stora klivet in som ordinarie back efter att stundtals ha fått spela i Malmö tidigare. Förra säsongen spenderades i Oskarshamn men den här säsongen kommer han visa upp sig på SHL-arenorna, var så säkra.

5. Nils Lundkvist, Luleå

JVM-back och nu väntar vi bara på det stora genombrottet i SHL. New York Rangers valde honom i förstarundan och i Lundkvist finns det en fin potential som vi kommer att få ta del av dom närmaste åren. Redan förra säsongen blev det fem poäng i Luleådressen, med bra förutsättningar kan den summan ökas på upp mot 20.

4. Isac Lundeström, Luleå

Vald som nummer 23 i förstarundan av Anaheim Ducks får Lundeström på förhand ikläda sig rollen som Luleås bästa junior i stor konkurrens med Lundkvist. Redan förra säsongen blev det 15 poäng på 42 matcher och till den här säsongen är det tänkt att det rejäla genombrottet ska komma. Kan han spänna bågen och dubbla poängskörden i ett av tradition målsnålt Luleå?

3. Fabian Zetterlund, Färjestad

Kommer få en större roll i Färjestad iår förmodligen och det lär ge resultat. Färjestad som är ett av dom mest offensiva lagen i serien gör mycket mål och det kan Zetterlund få ta del av om han lyckas ta en plats lite högre upp i hierarkin. En väldigt fin framtid väntar och det stora genombrottet skulle kunna komma den här säsongen.

2. Dominik Bokk, Växjö

Här är den mest intressanta utländska spelaren i mitt tycke, och han hamnar på andra plats bland juniorerna på förhand. Valdes i förstarundan av Blues och var riktigt bra i J20 förra säsongen i Växjö. Gjort bra med poäng för Tyskland i både J18 och J20-mästerskapen och ska nu på allvar slå sig in i guldlaget Växjö. Lättare sagt än gjort kanske, men redskapen finns där för att bli en väldigt sevärd spelare säsongen 18/19.

1. Lucas Elvenes, Rögle

Lillebror Elvenes är den som har bäst förutsättningar att nå långt i karriären av bröderna. Redan förra säsongen blev det 16 poäng på 28 matcher i SHL. Lägg till en poäng per match i snitt i Hockeyallsvenskan för Oskarshamn dit han var utlånad. Kan han hålla samma poängsnitt som han gjorde förra säsongen i SHL kan det bli 30-35 poäng utan problem, kanske till och med ännu mer. Nummer ett på listan på förhand!

Bubblare: Emil Bemström, Djurgården. Jonatan Berggren, Skellefteå. David Gustafsson, HV71. Adam Ginning, Linköping. Rasmus Sandin, Rögle.

Saknar ni någon på listan? Har skribenten helt fel i sin bedömning av juniorerna som är på listan? 

Fotnot: Spelare födda 1999 och senare är med på listan då det handlar om juniorer. SHL har ett pris för årets rookie, där är kriterierna att man ska ha spelat max 30 matcher i en professionell liga ochvara max 25 år gammal.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN