LÄMNADE DJURGÅRDEN: Sparkas från klubben

0
1064
LÄMNADE DJURGÅRDEN: Sparkas från klubben
Foto: Bildbyrån
Han lämnade Djurgården med två år kvar på kontraktet för storklubben i Schweiz. Nu står det klart att den assisterande tränaren mitt under säsongen sparkas från klubben. 

Efter sex år tillsammans med Djurgården valde den assisterande tränaren att lämna sitt uppdrag för att ansluta till den Schweiziska storklubben Lugano. Med två år kvar på kontraktet i Djurgården var det många som förvånades av beskedet. Nu står det dock klart att han, tillsammans med huvudtränaren, inte får fortsatt förtroende och sparkas från klubben.

Stadig tränare i Djurgården

Stefan Nyman kom till Djurgården efter att ha blivit sparkad som General Manager i Malmö. Innan dess behövde han även lämna sin roll som assisterande tränare i Södertälje tillsammans med dåvarande huvudtränare Leif Strömberg. I Djurgården gick det däremot betydligt bättre och han blev kvar i sex år. Tillsammans med laget lyckades Nyman ta klubben upp till SHL och även leda laget till fjolårets SM-silver. Därför kom det troligtvis som en chock för många att han valde att bryta kontraktet och lämna Djurgården för Lugano. Något som inte verkar ha varit ett lyckat beslut då Nyman tillsammans med huvudtränare Sami Kapanen befrias från sina uppgifter i laget.

Hård motivering 

Luagno, som för tillfället liger näst sist i den Schweiziska ligan, har haft stora svårigheter att plocka poäng under säsongen. I det senaste mötet mot Ambri–Piotta, som då låg snäppet under Lugano i tabellen, slutade mötet med att Lugano blev krossade med 7-2 på bortaplan. I och med detta, samt den negativa trenden för klubben tvingas huvudtränare Kapanen och assisterande tränare Nyman att lämna sina uppdrag.

”Det definitiva beslutet fattades i tisdags” 

Klubben meddelade beslutet på sin hemsida och förklarar att anledningen bakom Nymans avsked är motiverad.

”Beslutet fattades efter att ha analyserat de idrottsmål som sattes förra våren. Det definitiva beslutet bekräftades av tisdagskvällens prestationer i Ticino-derbyt mot HC Ambrì-Piotta då laget inte längre följde impulser och instruktioner från den nuvarande coachningspersonalen”, skriver Lugano på sin hemsida

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.