KOVACS OM HOVET: ”Tror inte jag blir speciellt väl bemött”

Rivalmöte mellan Djurgården och Örebro? Kanske inte. Men när Robin Kovács får en extra match mot Stockholmarna i sitt nya lag kan det definitivt hetta till. Hockeybladet pratade med den kontroversielle stjärnan om vad han förväntar sig inför bortamötet mot Djurgården.

Robin Kovács spelade sin första match för Örebro redan i torsdags. Ikväll är det dags för det första bortamötet i sin nya klubb när laget reser mot huvudstaden och Djurgårdens hemmaborg Hovet. För Kovács blir det ett kärt återseende med sin gamla hemmaarena, som delas med Djurgårdens rivaler AIK. Tidigare blev det rabalder och likande kan ske ikväll. Kovacs om hovet: ”Tror inte jag blir speciellt väl bemött”

Sympatier för AIK

Den 14 november skedde en märklig situation när Djurgården tog emot Luleå, Kovács tidigare lag, hemma på Hovet. När den kontroversielle Kovacs lyckas kvittera matchen glider han långsamt förbi AIK-märket på isen och klappar på det. Kovacs, som är fostrad i AIK:s juniorverksamhet samt har spelat i A-laget, visade med andra ord vördnad till AIK:s klubbmärke trots att han i detta möte representerade Luleå. Som helhet var det en mycket provocerande gest framför Djurgårdssupportrarna på Hovet.

KOVACS OM HOVET: ”Tror inte jag blir speciellt väl bemött”

Nu är det alltså dags igen, fast denna gång med Örebrotröjan som dress. Kovács själv skrattar när han får frågan om hur det känns att komma till Hovet och spela mot Djurgården. Han tänker efter innan han svarar och levererar en ytterst neutral tanke om att komma till Stockholm.

–  Det ska bli roligt, jag gillar att spela de matcherna. Mycket känslor och bra atmosfär, säger Kovacs till Hockeybladet.

Med tanke på Kovács hemmahörande i AIK samt att han runt om i landet ses som en mycket kontroversiell spelare passar vi även på att fråga vad han förväntar sig från hemmaklackens sida. Hur tror han själv att han kommer bli bemött av Hovet och Djurgårdssupportrarna? Samtliga journalister och Kovács själv skrattar när han får frågan och ger en menande blick till frågeställaren.

–  Det kan ni nog räkna ut själva, jag tror inte jag blir speciellt väl bemött. Men, det är roligt som sagt och jag gillar det!

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN