Kontraktslöse Axelsson om framtiden

För Hockeybladet berättar den kontraktslöse Dick Axelsson om framtiden. Sedan den sista SM-finalen har han rehabat och tränat på egen han. Nu är det dags att hitta en klubb att spela i.
– Kört på i sommar och varit på is lite här och där så att finns det något aktuellt som dyker upp är jag redo, säger Dick Axelsson till Hockeybladet.

Rehabträningen är slut och berättar den kontraktslöse Dick Axelsson om framtiden. Det börjar bli dags att hitta en klubb att spela i för forwarden, som dock inte har bråttom. För Hockeybladets Tomas Hedlund berättar Axelsson om hur tankarna går.

Tränat på egen hand

Den senaste säsongen slutade tungt för Dick Axelsson när hans Djurgården föll mot Frölunda i SM-finalen. Forwardens kontrakt gick ut med Djurgården efter säsongen och än så länge har Axelsson inte skrivit på för spel i någon klubb, men det är något som han tar med ro.

– Jag har dialog på många håll med många olika saker. Djurgården har jag, pratat med Jocke (Joakim Eriksson, strategisk sportchef) då och då. Vi vet var vi har varandra så får vi se när det väl kommer till kritan vad som händer, säger Dick Axelsson till Hockeybladet.

Är det SHL som är det primära målet?
– Det är klart det hade varit skönt att vara hemma och spela i Djurgården. Samtidigt så har det inte hänt så mycket på den biten men jag har dialogen så vi får se men när det bästa alternativet kommer upp så får vi se om man kör.

Problem med knäna

32-årige Dick Axelsson, som har bokförts för 361 SHL-matcher, 25 matcher i HockeyAllsvenskan, 17 AHL-matcher och lika många i Champions Hockey League, hade under den senaste säsongen problem med knäna, men nu menar forwarden att det känns bra och att han kört rehab under sommaren. På frågan om han föredrar försäsongsträning med ett lag eller själv svarar Axelsson:

– Det är både och liksom. Jag har gillat att träna i lag också, man får en bra försäsong och bra träning. Nu har det väl varit en lite annan förberedelse med rehab och fys också men det är olika världar, man får göra det bästa av det.

Hur bra tålamod känner du att du har?
– För mig är det lugnt. Jag har lite andra saker på gång här som kommer ut nästa vecka också så det finns att göra, om man säger så, avslutar Dick Axelsson.

Text: Mattias Nilsson
Intervju: Tomas Hedlund

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN