KLART: Tränarlegendaren Barry Smith tar över Djurgården

Tränarlegendaren Barry Smith tar över som huvudtränare i Djurgården, det meddelade klubben under torsdagen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Barry Smith tar över Djurgården, han presenterades som ny huvudtränare av klubben  under torsdagen. Kontraktet gäller över nästa säsong till att börja med.

– För det första har vi önskat addera en erfaren, meriterad tränare som har en gedigen erfarenhet av att leda spelare på absolut högsta nivå. Dessutom med vana av stressande och pressande förhållanden och som i den miljön har erfarenhet av att vinna, säger Joakim Eriksson sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Vunnit Stanley Cup fem gånger

Den meriteriade tränaren har bland annat vunnit Stanely Cup fem gånger. 1991 och 1992 vann han som assisterande tränare i Pittburgh Penguins, 1997, 1998 och 2002 vann han åter igen Stanley Cup som assisterande tränare nu med Detroit Red Wings.

Redan 1981 kom han till Sverige första gången, då blev det först två säsonger i Brunflo och sedan en säsong i Rögle. 1997 tränade han Malmö en halv säsong.

Smith har också varit assisterande förbundskapten i Tre Kronor under World Cup 1996 och OS i Nagano 1998.

– Barry är en innovativ tränare som inte räds för att utmana och utveckla såväl vårt spel som verksamhet i en riktning som vi finner önskvärd. Jag ser fram emot att tillsammans med Barry som huvudtränare och skruvdragare ta denna process vidare, där Barry är en katalysator för vår framtida utveckling, säger Tobias Pehrsson, utvecklingschef i Djugrården.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN