KLART: Forwardstalangen klar för Djurgården

Under måndagen gjorde Djurgården klart med sitt första nyförvärv för säsongen 21/22. Forwardstalangen lämnar Tingsryd för spel hos stockholmsklubben. – Han har fått ta ett stort ansvar och spelat mycket och bra i samtliga spelmoment, säger sportchefen till Djurgårdens hemsida

Djurgården har gjort klart med forwardstalangen Filip Cederqvist från Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Det står klart nu på måndagen efter en pressrelease från SHL-klubben. Han är en hårt arbetande forward med hög grad av karaktär och tävlingsinstinkt, vilket vi eftersöker i profilen av spelare till Djurgården, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Cederqvist är fostrad i Skara innan han lämnade för Västerås och sedermera Växjö där han fick chansen i SHL redan som 18-åring. Närmast kommer han från Tingsryd i Hockeyallsvenskan där han mäktade med 36 poäng den gångna säsongen.

Med sina 20 år är Filip Cederqvist redan en erfaren spelare i SHL-sammanhang. Den Skarafostrade forwarden gjorde A-lagsdebut i Växjö Lakers 2018 och svarade över två säsonger för 63 matcher i SHL och sex i SM-slutspel. Under året som gått har Cederqvist representerat Tingsryd i HockeyAllsvenskan, där produktionen varit hög med nio mål och 27 assist skriver Djurgården på sin hemsida.

Kontrakt över två säsonger 

Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson är mycket nöjd över värvningen.

– Filip har under säsongen varit en av de unga spelarna i HockeyAllsvenskan som uppvisat både en positiv utveckling samtidigt som han har stor utvecklingspotential. Han är en hårt arbetande forward med hög grad av karaktär och tävlingsinstinkt, vilket vi eftersöker i profilen av spelare till Djurgården.

20-åringen har skrivit kontrakt med stockholmsklubben fram till 2023 och är en del i den nya tränaren Barry Smiths lagbygge.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN