Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Efter en frånvaro på en säsong är Daniel Widing tillbaka i Djurgården igen. Detta efter att förra säsongen lämnat för Rögle BK. 

Förra säsongen lämnade Daniel Widing Djurgården för spel i Ängelholmsklubben Rögle BK. Nu efter en sejour i Luleå är 37-åringen tillbaka i huvudstaden igen. – Det finns många parametrar till varför vi tar in Daniel säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till deras hemsida. 

Detta är tredje gången Widing skriver på för Djurgården. Första gången var 2010 innan han lämnade denna gång för Brynäs IF. 2018 var han tillbaka igen då han gjorde endast sju matcher för Stockholmarna innan han gick tillbaka till Rögle igen. Nu är det tredje gången gillt för Widing.

– Han har också bra fart, intensitet och tävlar hela tiden. Daniel har tidigare lämnat ett starkt avtryck i Djurgården, han har varit proffsig och varit väldigt omtyckt bland ledare och spelare, och han brinner för att det ska gå bra för klubben. Avslutar Ericsson.

Har Hedemora som moderklubb

Född i Gävle men har Hedemora som moderklubb. Via Leksand hamnade Widing utomlands första gången 2003 då han tillhörde Pelicans i finska Liiga. Där var han i två säsonger innan han via TPS Åbo gick till Brynäs och Sverige innan nästa sejour utomlands. Då blev det Schweiz och Davos där han gjorde 34 poäng på 45 matcher. 2011 värvades han till Djurgården där det blev kvartsfinal för stockholmarna.

2012 var Daniel Widing tillbaka i Brynäs där han stannade i två säsonger innan det blev Finland igen. Efter endast en säsong blev det Sverige och Skellefteå. En säsong blev det i Västerbotten innan utomlands lockade igen. Denna gång gick flyttlasset till Tyskland och Wolfsburg. 2016 var han tillbaka i svensk hockey igen och Rögle. Därifrån värvades Widing för andra gången av Djurgården. Endast sju matcher blev det i Stockholm innan Ängelholm och Rögle lockade igen.

Widing har skrivit på för resten av säsongen.

Läs mer om SHL här >>>

 

 

Kommentarer

Kommentarer