KLART: Fem nya spelare till Djurgården

Djurgårdens IF har kontrakterat hela fem nya spelare inför säsongen 2018/2019. Stockholmslaget får in en målvakt, en back och tre kedjespelare. Djurgårdens sportchef berättar mer om spelarna.

Djurgården har nyligen gjort klart med fem nya spelare.  De utgörs av målvakten Robin Jensen, försvararen Olle Alsing samt anfallsspelarna Jakob Lilja, Emil Bemström och Manuel Ågren. På klubbens hemsida berättar sportchefen Joakim Eriksson mer om nyförvärven.

”En av HockeyAllsvenskans bästa”

Målvakten Robin Jensen har ännu inte spelat en enda match i SHL, men Joakim Eriksson är säker på att den 22 år gamla målvakten kommer att utvecklas ännu mer.

– Det känns jättekul att Robin återvänder till oss efter att ha varit utlånad till Kallinge/Ronneby säsongen 2016-17, för att sedan denna säsong varit en av HockeyAllsvenskans bästa målvakter. Tack vare sin storlek, positionsförmåga och sitt lugn har Robin snabbt etablerat sig på seniornivå. Tillsammans med Janne Öhman och vårt fys-team är jag övertygad om att Robin kan fortsätta utveckla sin fysik, sin snabbhet och sitt målvaktsspel till absolut toppnivå.

En back från Leksand

Den enda försvararen av de fem ny spelarna är Olle Alsing. Han har bland annat spelat ett år i SHL med Leksand under säsongen 2016/2017.

– Olle är en spelskicklig back som under året fått ta ett stort ansvar i Leksand i samtliga spelmoment. Han har redan spelat en säsong i SHL trots sin unga ålder vilket gör att han förberedd på de ökade utmaningar som det medför att gå upp en division. Då vår backtränare Stefan Nyman har en god förmåga att finslipa defensiva detaljer i backspelet samt att vi har en hög fysisk kravbild i vår träningsverksamhet så är jag övertygad om att Olle kommer ta stora utvecklingssteg de nästkommande 2 säsongerna.

Får sällskap av lagkamrat

Djurgården har värvat en till spelare från Leksand. Olle Allsing får sällskap i flytten med 18-åriga Emil Brännström som registrerade 33 matcher för Leksands IF under den föregående säsongen.

– Emil är en av landets bästa 99:or och har goda chanser att komma med i JVM till vintern. Under säsongen som gick spelade han till sig en ordinarie plats i Leksand och visade prov på sin offensiva skicklighet. Emil påminner en hel del om Jonathan Davidsson i sitt spelsätt i och med att han är en duktig skridskoåkare, har bra puckkontroll och både kan spela fram sina medspelare samt göra en hel del mål med sitt fina skott.

22 poäng på 40 matcher

Jakob Lilja är den mest SHL-meriterade spelaren av Djurgårdens fem nyförvärv. Den senaste säsongen stod han för 22 poäng på 40 matcher i Linköping HC.

– Jakob är en spelare som vi tyckt varit riktigt duktig i Linköping de senaste 3 åren när vi mött dem. Med sina fina fart, arbetsmoral och målfarlighet kommer han att kunna ersätta en hel del av de egenskaper vi tappar i Peppe Lundh. Vår ambition är att hjälpa Jakob ytterligare i sitt spel och sin utveckling i sin resa mot att bli landslagsspelare.

Forward från Oskarshamn

Den sista spelaren av de fem är Manuel Ågren. Innan flytten till Djurgården var klubbadressen IK Oskarshamn. Han har ännu inte gjort en match i Sveriges högsta liga.

– Manuel har under de senaste två säsongerna varit en av HockeyAllsvenskans bästa forwards. Denna säsong var ganska turbulent i Oskarshamn med många spelare som kom och gick. Manuel producerade inte lika mycket som 2016-17 men han hade en betydligt större roll och ansvar denna säsong jämfört med tidigare, vilket bland annat innebar mycket istid i alla spelformer inklusive box play. Det ska bli spännande och se om Manuel med sin fina skridskoåkning och speluppfattning kan fortsätta utvecklas hos oss och producera mål och poäng även på SHL-nivå.

Samtliga spelare har skrivit på tvåårskontrakt.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN