KLART: Djurgården förlänger med försvararen

Djurgårdens IF förlänger med försvararen Alexander Urbom. Enlligt klubben kommer den 27-åriga backen att utgöra en viktig del i lagbygget nästa säsong.
– Alexander har hela tiden varit vårt förstaval till att bli den återstående pusselbiten, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Det står klart, på Djurgårdens hemsida, att klubben förlängt kontraktet med Alexander Urbom.

– Alexander har hela tiden varit vårt förstaval till att bli den återstående pusselbiten i vår backbesättning. Han är Stockholmare och en riktigt Djurgårdare. Därför känns det jättebra att vi nu är överens. Som spelartyp gillar vi Alexanders tuffhet, hans rörlighet på skridskorna trots sin storlek och hans spetsegenskaper i det defensiva spelet. Inte minst i box-play. Det gångna året som gick fanns det även flera positiva utvecklingsdelar i Alexanders spel. Han lyckades att bibehålla sitt tuffa fysiska spel och ändå minska sina utvisningsminuter rejält. Alexander kom denna säsong att spela mer vänsterback än högerback vilket underlättade hans utveckling i spelet med pucken då hans vänsterfattning kom mer till sin rätt, säger Joakim Eriksson.

Förra säsongen lyckades försvararen, bland annat, med att göra sitt första mål i NHL. nu ser han fram emot nya utmaningar i Djurgårdströjan.

– Det känns riktigt bra. Kul att vara tillbaka och bara att köra igång. Det var grymt kul förra året, synd att vi inte gick hela vägen men jag ser fram emot kommande säsong, säger Alexander Urbom.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN