Kaptenen surnar till – lämnar intervjun

Här blir Djurgårdens kapten pressad till att svara på domarfrågan av kommentatorn. Ett svar som inte går att ge ifall spelaren vill undvika konsekvenser i form av avstängning. Trots detta fortsätter kaptenen att pressas som tillslut slutar med att han lämnar intervjun. 

Marcus Högström stängdes av efter att ha slagit Rögles Dennis Everberg från eget bås. Kring denna situation kritiserades domarna flitigt av såväl experter som spelare vilket slutligen ledde till det osynliga förbudet som innebär att domarkårens prestationer inte ska diskuteras av spelare. Som konsekvens för kritik mot domarna kan en spelare till och med bli avstängd. Men vad gör man när en kommentator försöker pressa sig till ett svar av en spelare som inte vill råka illa ut igen. Kaptenen surnar till och lämnar då intervjun. Se klippet nedan!

Ska domarkårens prestation diskuteras?

Domarnas prestationer ska inte diskuteras av spelare. Ett direktiv som innebär att spelare hindras från att uttrycka sina känslor fullt ut. För att undvika situationer där kritik mot domarkåren kan skapas förväntas det även av media att frågor i liknande klang inte ställs, då det varken gynnar domarkår eller spelare. Men så verkar alltså inte vara fallet, i alla fall inte för Cmores kommentator Johan Hedberg. I en intervju under mötet mellan Djurgården och Örebro i lördags pressar han kaptenen Marcus Högström att svara på den kontroversiella frågan.

Högström – ”Det är löjligt” 

Marcus Högström har tidigare varit verbal när det kommer till vad han ser från sitt perspektiv, men i denna intervju blir han genast mycket mer tillbakadragen när han får frågan från Cmores kommentator Johan Edlund.
Hedberg försöker tydligt få Högström att reagera på en tackling som eventuellt missades av domarna. Han inleder med att fråga hur tacklingen uppfattades från Högströms perspektiv.

– Nej men jag blev lite förvånad över att han skulle komma där, säger Högström inledningsvis i intervjun på Cmore.

Men i samma stund verkar Högström komma på att det enda han kan förvänta sig ifall han påpekar ett eventuellt misstag från domaren är en avstängning. Därför blir han allt mer sluten när han fortsätter sitt svar på frågan.

–  Äh, jag orkar inte diskutera sådant längre. Det är löjligt, säger Högström kort.

Kaptenen surnar till – lämnar intervjun

Kommentatorn Johan Edlund ger sig inte och försöker utveckla Högströms svar, kanske för att få till just kritik mot domarbasen. Men Högström står på sig när Edlund menar att han såg lite vimmelkantig ut efter tacklingssituationen.

– Det är en spekulation. Jag spelar ju så det är inte mycket att snacka om.

Intervjun var dock inte slut där, Edlund fortsätter pressa Högström om situationen, som tillslut får den assisterande kaptenen att surna till ordentligt.

– Jag har ingen kommentar, jag orkar inte hålla på med sådant, svarar Högström märkbart irriterad innan han fortsätter.

– Jag är här för att spela och det är mitt jobb, så att det är ni andra som får hålla på sånt där, säger han innan han tackar för sig, rycker av sig hörlurarna och lämnar intervjun.

Se klippet nedan

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN