Foto: Bildbyrån

Djurgården avslutade alldeles nyss spelarpresentationerna från dagens presskonferens. Klart är att Andreas Engqvist som återvänder efter sju år.

Djurgården kallade igår till presskonferens. För bra några minuter sedan presenterade man en rad nyförvärv. Ett av dessa är återvändaren Andreas Engqvist som tidigare har 182 matcher i Stockholmarnas tröja.

– Vi har haft en kontinuerlig dialog med Ante i två år och är väldigt glada att han väljer att återvända till Stockholm och Djurgården. Han är en spelare med stor internationell erfarenhet från både landslaget och utländska ligor. Åldersmässigt befinner han sig i sina bästa år som hockeyspelare vilket vi hoppas kunna nyttja på bästa möjliga sätt, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson.

Lämnade för NHL

“Ante” har sedan flytten från Stockholm hunnit representera Montreal Canadiens och klubbens farmarlag i AHL samt spelat för tre KHL-klubbar. Totalt blev det 15 matcher i NHL, 131 i AHL och 210 i Ryssland och KHL under de sju åren utomlands.

– Det känns grymt kul. Nu var det ju en del år sen sist. Vi har hållit kontakten under de här åren och så har jag känt efter karriären utomlands att det ska bli skönt att komma hem, säger Andreas till klubbens hemsida.

Går för guld

Nu är målet självklart enligt sportchef Eriksson. SM-guld är vad som gäller och “Ante” vill vara med på den resan.

– Ante är en klassisk svensk tvåvägscenter som är väldigt ansvarsfull i sitt spel både offensivt och defensivt samt en duktig tekare. Han är helt enkelt en bra spelmotor i en femma. Det känns också bra att kontraktet är över fyra år där vi är två parter som gemensamt kommer sträva efter vår utveckling mot ett nytt SM-guld, säger Joakim Eriksson.

Andreas instämmer.

– Jag har känt att den dagen jag flyttar hem till Djurgården vill jag köra för fullt. När jag kom upp i det här laget var Ölvestad och många fler som varit i föreningen en längre tid här. Jag har alltid sett upp till dem så för mig har det alltid känts som att jag vill köra på i Djurgården och försöka uppnå något i klubben. Jag vill inte åka hem och sen sticka igen utan jag vill vara med på den här resan, säger Engqvist.

Den förra säsongen tog dock slut i förtid på grund av en skada. Den är dock inget som oroar längre.

– Jag har haft en bra rehabilitering och både varit på Åland och i Finland. Nu har jag varit symptomfri en längre period så det känns bra och är inget jag tänker på, säger Engqvist.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic