JAKOB LILJA: ”Vi kvitterar matchserien på lördag”

0
397
Foto: Bildbyrån
Djurgården förlorade gårdagens match mot Frölunda med 5-2. Framförallt var det Göteborgarnas spel i powerplay med tre mål som tog Frölunda till en 2-1 ledning i matchserien. En besviken Jakob Lilja träffade Hockeybladet efter matchen.
-Vi tog alldeles för många utvisningar och det straffade oss i slutändan.

Frölunda avancerade till en 2-1 ledning i finalserien när man igår besegrade Djurgården med 5-2. Göteborgarnas spel i powerplay var en stark bidragande orsak till gårdagens seger. Hela tre mål i powerplay gjorde det svårt för Djurgården att komma in i matchen. Djurgårdens Jakob Lilja har hittat tillbaka till målskyttet och gjorde igår Stockholmarnas andra mål i matchen.

-Dom kom ut bra och starkt igår men vi lyckades med hjälp av Adam håll emot ett tag. Sen gör dom 1-0 men vi lyckas kvittera till 1-1. Vi tar alldeles för många utvisningar dom gör det riktigt bra i powerplay och gör tre mål medan vi inte gör något. Vi behöver komma upp med pucken för att få till egna överlägen.

Vi kvitterar matchserien hemma i Stockholm

Efter att ha sålt ut Globen två gånger i rad så är det tillbaka till Hovet som gäller på lördag. Även där kommer det att vara slutsålt och med publiken i ryggen så tror Jakob Lilja på att matchserien kommer kvitteras till 2-2.

-Det är bästa tiden på året att spela matcher och det står bara 2-1. Nu åker vi till Stockholm och kvitterar matchserien. Det gäller att vi går ut lika hårt som Frölunda gjorde idag. Vi vill spela anfallshockey och få ner pucken i deras zon. Det är där vi spelar som bäst och gör målen.

190425 Djurgårdens spelare jublar efter att Jakob Lilja gjort 2-3 under final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 25 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu lämnar ni Globen som det och återvänder till Hovet på lördag, vilken Arena gillar du mest?

-Jag gillar faktiskt Globen det är bra is och bra ljus. Men Hovet är hemmarink så det spelar för mig egentligen ingen större roll, jag gillar båda två.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.