Jacob x2 visade vägen för Djurgården

Jacob Lilja och Josefson kom som nyförvärv till Djurgården denna säsong och inför ett kokande Hovet så avgjorde de matchen mot Rögle i hemmapremiären. 

Jacob Lilja som fostrats just i Ängelholmsklubben inledde målskyttet för Djurgården inför 7197 på Johanneshovs isstadion ikväll. Det var en tämligen tilltrasslad situation som inte ens med alla världens kameror kan avslöja vem som egentligen är sist på pucken. Dock noterades Lilja för målet och hans första i Djurgårdströjan.

Inblandad i samtliga mål

Faktum är att Rögleprodukten var inblandad i samtliga mål för Djurgården denna afton. Assist på tvåan och trean. Skymmer sikten för Röglemålvakten Justin Pogge på fyran och gör en heroisk insats i försvarsarbetet innan Josefssons 5-2 i tom bur.

Ville ge bort sitt första mål

Jacob Josefsson skjuter in sitt första mål i SHL sedan april 2010 då han gjorde 1-0 bakom Stefan Liv i den fjärde SM-Finalen. Denna gång var det Justin Pogge i Röglemålet som fick se pucken sitta i femte maskan, men målskytten är säker på att Daniel Brodin styr in den. Andra målet för kvällen var det ingen tvekan om. Där kämpade Josefsson till sig pucken i offensiv zon i spel 4 mot 6 och kan smeka in hemmalagets femte mål i tom kasse.

Fansen sjunger om guld

Strax innan slutsignalen så börjar Djurgårdsfansen sjunga om SM-Guld. Visst är det en klar möjlighet men då får man slipa på vissa detaljer, säsongen är dock lång och har precis börjat. Det gäller även att truppen får hålla sig skadefri. Inför den tredje perioden så saknades lagkaptenen Andreas Engqvist. Han fick en smäll i slutet på andra och blev bortplockad av säkerhetsskäl. – Vi har sagt att vi ska ta bort honom så fort han får en smäll. Det är en försiktighetsåtgärd och vi får se hur det är med honom när han undersökts, säger tränaren Robert Ohlsson till C More.

Matchens tre stjärnor

☆ – Emil Bemström, Djurgården
☆☆ – Jacob Josefson, Djurgården
☆☆☆ – Jacob Lilja, Djurgården

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN