DIF-SILLY: ”I mina ögon är han SHL:s skickligaste spelare”

Hockeybladet mötte upp Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson efter lottningen i Champions Hockey League. Han menar att de har en beredskap på att lagbygget inför nästa säsong kan komma att förändras och hyllar samtidigt Dick Axelsson som en av SHL:s bästa spelare.

Djurgårdens IF är klara för spel i Champions Hockey League. Stockholmsklubben har lottats in i grupp E, de kommer att ställas mot Tappara Tampere, Oceláři Třinec och Storhamar Hamar.

– Jag tycker det var en bra lottning för vår del. Lagom tuff sportsligt. Bra lag, jag menar vi befinner oss både i en tävlingsturnering som Champions Hockey League som vi vill gå långt i så vi vill ju ha möjlighet att gå vidare från gruppen. Men vi befinner oss också i en fas där vi förbereder oss för SHL. Då vill vi ha bra motstånd så att vi får bra förberedelsematcher.

”Vi och Třinec där bakom”

Trots att Djurgårdens förra säsong var stark, då de slutade på andraplats i tabellen, menar Joakim Eriksson att de inte är favoriter i CHL-gruppen.

– Tappara är favoriter i gruppen. De har ändå varit i final sex år i rad i Finland. En riktigt dynasti för tillfället i finsk hockey. Det är en väldigt bra organisation, de får ihop bra ekonomi, får ihop bra lag varje år. Väldigt organiserade i sitt spel, svåra att slå. Jag tycker att de är favoriter i gruppen och sen så är väl vi och Třinec där bakom.

Joakim Eriksson ser fram emot utmaningen att få spela mot lag som kommer från andra håll än Sverige.

– Jag tror att vi är lite olika organisationer, lite olika kulturer hur vi spelar. Vi spelar ju på traditionellt svenskt vis med hög fart och så vidare. De spelar lite mer listigt tjeckiskt, gissar jag, med kanske kontringsspel och så vidare. Det blir en rolig grupp med lite olika spelsätt.

Mer eller mindre färdigställd

Spelartruppen i Djurgården är så gott som färdigställd, men Joakim Eriksson förklarar att Stockholmsklubbens laguppställning ändå kan komma att förändras.

– Vår spelartrupp är ju mer eller mindre färdig. Sen har vi väl alltid en beredskap. Det kan hända att någon av våra NHL-sajningar blir kvar där borta och då har vi en beredskap för hur vi hanterar det. Jag tänker då på Lukas Vejdemo och Jonathan Davidsson främst. Men i övrigt så är vi ju färdigbyggda för tillfället. Sen är ju transferfönstret öppet till den 31 januari så skador, sjukdomar, resultat kan ju komma att förändra och påverka hur det ser ut senare i höst.

”En intressant pjäs för Djurgården”

Dick Axelsson är en av SHL:s hetaste fri agents och han har uttryckt en önskan om att få spela i en klubb belägen i Stockholm.

– Dick är alltid intressant. Vi har ju en ganska tydlig rekryteringsfilosofi, traditionellt sett, vi gillar svenska spelare, vi gillar skickliga spelare och har de en Stockholmsbakgrund är det extra intressant. Dick faller ju under den kategorin.  Just nu, som jag har sagt tidigare, så har vi ett lagbygge som är mer eller mindre färdigt. Uppstår det situationer där några av våra NHL-spelare, att vi får andra signaler på deras vara eller icke-vara i NHL eller AHL så kan absolut Dick vara en intressant pjäs för Djurgården. Det är en av i mina ögon SHL:s skickligaste spelare. Men just nu är läget som det har varit under en månads tid, ingenting har förändrats där.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN