Home Klubbar Djurgården HYLLNINGEN: Guldduon tackas av innan rivalmötet

HYLLNINGEN: Guldduon tackas av innan rivalmötet

0
HYLLNINGEN: Guldduon tackas av innan rivalmötet
Foto: Bildbyrån
Individerna bakom Djurgården Hockeys damlag har varit direkt avgörande för att framgångssagan blev verklighet. Profilerna fick laget att gå från Divison ett till svenska mästare på endast tre år. Innan torsdagens rivalmöte tackas guldduon av.  

En stor andleding till framgångssagan som fick Djurgården Hockeys damlag att etablera sig på riktigt är tack vare radarparet Nils Ekman och Danijela Rundqvist. De båda Djurgårdsprofilerna har tillsammans byggt upp större delar av Djurgårdens damverksamhet som sportchef och verksamhetschef. På torsdag tackas guldduon av innan rivalmötet mot AIK drar igång.

Guldduon tackas av innan rivalmötet

Verksamhetschefen Danijela Rundqvist och sportchef Nils Ekman tackas på torsdag av för deras arbete i Djurgården Hockey. Paret klev in i sina roller under 2014 i samband med att klubbens damverksamhet började byggas. Det nya laget skapades och etablerades snabbt efter att Segeltorp och Djurgården kommit överens om att låta de sistnämnda ta över Segeltorps damförening.

– Ambitionen har länge varit att ha ett damlag och vi arbetar nu tillsammans med Segeltorp där vi har avsikten att ta över deras damlag i Riksserien, sa verksamhetschefen KG Stoppel då.

– Hela Stockholmshockeyn ska må bra. Detta är ett steg i rätt riktning för att få ännu fler engagerade och intresserade för hockeyn i Stockholm, berättade även Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand, kort där efter skapades Djurgårdens första Damlag.

Det nystartade Djurgården lyckades efter endast en säsong i Division ett klättra upp till landets högsta liga, SDHL. Succén fortsatte för det nya topplaget som efter sin andra säsong i högsta ligan bärgade sitt första SM-guld på damsidan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.