HOVET: NHL-scoutens intresse för forwarden
Foto: Bildbyrån
I kvällens möte mellan Djurgården och Växjö är det inte endast fans som tar upp platserna på Hovet. Hockeybladet noterar att det även är en NHL-scout på plats uppe på pressläktaren som håller ett extra öga på en av spelarna. 

Kvällens möte mellan Djurgården och Växjö innebär inte endast att bortalaget får tufft motstånd mot det mycket formstarka Djurgården. För en av spelarna blir det eventuellt lite extra speciellt då en gäst från andra sidan Atlanten håller extra koll på spelaren. NHL-scoutens intresse för forwarden visar sig vara stort.

NHL-scoutens intresse för forwarden


Jacob Forsbacka Karlsson spelar ikväll i bortamötet mot Djurgården. Det är inte endast en viktig match för laget utan även för Forsbacka Karlsson själv. I kvällens möte kan Hockeybladet avslöja att en representant från NHL-laget Boston Bruins är på plats för att följa forwarden i Växjö. Boston Bruins har sedan tidigare tingat Forsbacka Karlsson när han draftades som 45 spelare i NHL-draften 2015. Forsbacka Karlsson är inte helt främmande för NHL, mellan säsongerna 2016/17 och 2018/19 blev det totalt 29 matcher och nio poäng för forwarden. Med NHL-scout på plats kan det eventuellt finnas möjlighet för Forsbacka Karlsson att i framtiden återvända till NHL.

Växjö i svacka

Växjö möter tufft motstånd i formstarka Djurgården. Hemmalaget har vunnit tio raka matcher på hemmaplan och vann senast efter en otrolig vändning mot Färjestad. Växjö kommer från tre raka förluster, SHL:s formsvagaste lag sett till de tre senaste matcherna, samtidigt som Djurgården är ligans bästa lag med tre vinster och åtta poäng.

Texten uppdateras

Kommentarer

Kommentarer