Historisk avstängning väntar Dick Axelsson

En historisk avstängning väntar Dick Axelsson, sedan han skrikit könsord mot en motståndarspelare i periodpausen. Endast en gång tidigare har en spelare fått matchstraff i spelargången.

Nu väntar en historisk avstängning mot Dick Axelsson i Djurgården. Enligt SHL ska han ha skrikit ”sug min kuk” till Malmöspelaren Fredrik Händemark.

Att en spelare får matchstraff och blir avstängd i spelargången är ytterst ovanligt. Enligt twitterkontot Domarna.se har det endast skett en gång att en spelare fått 5+20 för osportsligt uppträdande (abuse) i periodpausen. 29 oktober 2011 åkte Färjestads Martin Sevc på 5+20 mellan den andra och tredje perioden.

Vill se förändring

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson är inte helt nöjd med Dick Axelssons utspel i spelargången under gårdagen.

– Ni behöver inte fundera på så mycket vad jag tycker, det är klart att det inte är bra. Det får man försöka komma till rätta med, det är inte första gången herr Axelsson öppnar munnen. Det är svårt att lägga munkavle på pojken också, för det är klart att det inte är bra att få fem minuters utvisning på isen och behöva döda numerärt underläge i tre minuter. Sedan blir vi också av med en väldigt bra spelare, vi måste rätta till det ganska snabbt, säger Robert Ohlsson till Sportbladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN