Försvarskuggen: ”Solklara utvisningar”

Djurgårdens försvarskugge Marcus Högström menar att segern, i den tredje semifinalen, mot Skellefteå var välförtjänt när Hockeybladet mötte upp honom efter matchen. Matchen slutade 3-1 till Djurgården. Samtliga mål gjorde Stockholmslaget i powerplay.
– Blir lite grinigt och lite tjafsigare ju längre serien går, säger Marcus Högström till Hockeybladet.

Djurgården vann med 3-1 mot Skellefteå efter att ha gjort samtliga av målen i numerärt överläge. Stockholmslaget har alltså rest sig från de två raka förlusterna under matchseriens inledande möten.

Djurgårdens målskyttar blev Linus Johansson, Markus Ljungh och Niclas Bergfors. Jesper Olofsson noterades för Skellefteås mål.

– Det var en bra match, några småsaker som kanske inte fungerade men segern kändes välförtjänt. Vi får inte bjuda på så mycket. Det är väl känslan. Men det finns alltid saker som fungerar och saker som inte fungerar, säger Marcus Högström efter matchen.

”Solklara utvisningar”

Det var en match som kantades av en hel del utvisningar och gruff. Till skillnad från Jimmie Ericsson som var lite mer kryptisk gällande vad han tyckte om domarinsatsen, menar Marcus Högström att domarna höll nivån och gjorde en bra insats.

– Det blir lite grinigt och lite tjafsigare ju längre serien går, lite kortare stubin på alla. Det är väl förväntat. Jag tycker domarna gör en jättebra match, solklara utvisningar.

Marcus Högström tror att Djurgården kommer kunna vända den här matchserien men är ändå osäker på om det kommer krävas en sjunde och avgörande match.

– Ja absolut, men vi får se om det går så långt.

I sådana fall spelas den sjunde matchen på Hovet då Djurgården har hemmafördel. Segern i lördags innebär i varje fall att Djurgården reducerar matchserien. Nu leder Skellefteå med 2-1 i matcher och den fjärde omgången spelas i Skellefteå på måndag klockan 19.30.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN