Förre Djurgårdsprofilen lägger av

Han var med och vann SM-guld med Djurgården 2001 och var med och räddade kvar klubben i Elitserien 2006. Nu meddelar Marcus Kristoffersson att han lägger av.

Senast spelade Marcus Kristoffersson i den engelska hockeyligan EPIHL och nu meddelar svensken att han lägger av med ishockey.

På Kristofferssons meritlista står det att han var med i JVM 1999, premiärspelare i Elitserien samma säsong med HV71. Han vann SM-guld med Djurgården 2001 och blev något av publikfavorit i klubben då han gärna visade sitt heta temperament.

Ser man tillbaka på karriären var det ingen stor poängmakare som gestaltades i Kristofferssons matchtröja. Ändå är han mest känd för sin säsong i Manchester Phoenix 2010/11 då han fullständigt dominerade poängligan. Han stod för hela 112 poäng på 54 matcher, varav 62 av poängen var mål.

Lägger av

Nu är det alltså slut för 37-åringen från Östersund.

– Det är med blandade känslor jag meddelar att jag lägger av. Jag kommer att missa hockeylivet och jag kommer fortsätta att älska sporten, om än från andra sidan av sargen, säger Marcus Kristoffersson till Guildford Flames hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN