Finske JVM-stjärnan om sin kärlek till Djurgården – ”Skulle verkligen vilja spela för dem en vacker dag”

19-årige Henrik Borgström må vara från Finland, men hans hockeyhjärta klappar inte för sin moderklubb Jokerit. Det klappar för Stockholmklubben Djurgården. 

Han har blivit vald i förstarundan i NHL-draften, är en viktig spelare i det finska lagbygget i årets JVM. Men i en intervju med hockeysverige.se kommer ännu en nyhet om Henrik Borgström som du kanske inte visste. Han är en gedigen Djurgårdssupporter.

– Det jag minns är att vi var på en turnering i Stockholm när jag var tio år och att jag fick en djurgårdsplånbok som jag faktiskt har kvar än i dag. Det där med Djurgården växte och för fem år sedan började jag och min brorsa följa fotbollsmatcher och grejer. De senaste tre åren har vi varit på Tele 2 Arena och sett en del matcher och någon gång har vi till och med varit på hockey, berättar han för hockeysverige.se

Testar på lyckan i USA

Denna säsong har Borgström valt att testa på lyckan på andra sidan atlanten. Med en hel del spel i den Amerikanska collegeligan har den unge finnen öst in poäng för sitt University of Denver. Men livet i Nordamerika har gjort att gjort att det har blivit betydligt svårare att följa sitt Djurgården.

–  I år har det varit svårare att streama matcher eftersom jag bor här borta numera. Men jag försöker alltid att se alla highlights från SHL och kolla vad fansen twittrar om. Det är kul att hänga med. Även om jag spelar själv kan jag vara en rätt galen hockeysupporter själv ibland (skratt), säger Borgström till hockeysverige.se

Har Bremberg som favoritspelare 

Av den många spelare som har fått chansen att trä på sig en Djurgårdentröja, finns det dock en favorit hos Borgström.

– Jag har alltid gillat Fredrik Bremberg och han spelade faktiskt i Jokerit när jag spelade där. Jag älskade hans skicklighet. han var en speciell spelare. Från fjolårets lag gillade jag verkligen (Marcus) Sörensen. Han är så snabb och skicklig och gillar att spela tufft. En riktigt bra spelare, säger Borgström till hockeysverige.se

Drömmer om spel i Djurgården 

Trots att han tillhör Florida Panthers organisation och kan få chansen att spela i NHL i framtiden, har han ändå drömmar om att få representera Järnkaminerna.

– Jag har tänkt på det och det skulle ju vara coolt att göra det en dag, så på sätt och vis är det en dröm. NHL är mitt mål, men jag skulle verkligen vilja spela för Djurgården en vacker dag.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN