FINALKROCKEN: Djurgårdens supportrar tvingas välja

0
1729
Foto: Bildbyrån
Det blir en rejäl Djurgårdskrock på söndag i Göteborg, hockeylaget spelar final ett och fotbollen spelar bortamatch. Djurgårdens supportrar tvingas välja då båda matcherna startar samtidigt.

Djurgården är i final för första gången på nio år och möter storstadsrivalen Frölunda i den första finalen mellan lagen någonsin. Djurgårdens supportrar kommer troligen att tvingas välja vilken match i Göteborg de ska se. Dels spelar hockeylaget final i Scandinavium klockan 15.00. Samtidigt spelar fotbollslaget en av årets mest upphaussade bortamatcher, det är långhelg och match i Göteborg. Avspark på Bravida Arena på Hisingen i Göteborg är klockan 15.00.

Cmore bestämmer

När Hockeybladet får tag på Frölundas presschef Peter Pettersson Kymner känner han till krocken. Han lägger ödet i Cmores händer.

– Det är Cmore som bestämmer, det har inte vi något med att göra egentligen, säger han till Hockeylandet.

Har Djurgården hört av sig om eventuell flytt?
– Nej det har de inte.

Hur ställer ni er till att eventuellt flytta matchen?
– Det är svårt att svara på när vi inte fått frågan än. Det ligger mest i Cmores händer.

SHL tvekar

När Hockeybladet pratade med SHL om en eventuell matchflytt var det inte klart vilket lag som skulle ta sig till final än. SHL:s säkerhetsansvarige lägger framförallt frågan på Djurgården.

– Det är Djurgården som måste lyfta frågan, ska jag vara ärlig så har de nog inte ens tänkt på att det kan bli en krock. De är inne i semifinalen och i den bubblan, säger Abbe Thörsleff, säkerhetsansvarig i SHL till Hockeybladet.

Bekräftar och beklagar krocken

Djurgården Fotboll bekräftar och beklagar krocken i Göteborg på söndag. Dessutom kommer ingen match att flyttas.

”Stort grattis till finalplatsen, Djurgården Hockey! Eftersom vi visste att den här situationen kunde uppstå har vi från Djurgården Fotbolls håll, tillsammans med Djurgården Hockey, redan uppmärksammat berörda parter på detta.

Matchernas starttider kommer emellertid inte att ändras. I ett idealläge spelas förstås inte de båda matcherna samtidigt, men det är mycket som ska klaffa och tas hänsyn till kring att flytta ett matcharrangemang. Från Djurgårdens håll är det också viktigt att ta hänsyn till våra supportar som, eftersom fotbollsmatchen varit planerad sedan länge, redan har bokat resa ner och hem från Göteborg.”, skriver Djurgården Fotboll på sin hemsida

Hockeybladet söker Djurgården Hockey.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + 19 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.