Foto: Bildbyrån
Scandic

Robin Figren var en av de elva som fick lämna Frölunda efter uttåget i semifinalen. Nu kan han vara på väg tillbaka till Djurgården där han spelade under säsongen 08/09.
– Alla spelare med Stockholmsanknytning och tidigare Djurgårdsbakgrund är alltid intressanta för Djurgården, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson.

Robin Figren fostrades i Stockholm och Hammarby som ung spelare, men sedan bar tåget av till Frölunda för spel i Göteborgsklubbens juniorlag i två säsonger. Efter tiden i Frölunda drog han till Nordamerika för att testa på spel i juniorligorna. Därefter återvände han till Stockholm och tog plats i Djurgården säsongen 2008/2009 innan han sedermera åkte tillbaka till Nordamerika för spel i farmarligan, AHL.

”Det är klart att det känns vemodigt”

Efter två säsonger i farmarligan valde Figren att återvända till Sverige för spel i Linköping där han huserade i tre säsonger. När tiden i Linköping var över blev det spel i Frölunda för Figren där han har spelat de senaste fyra säsongerna. Tidigare i veckan stod det dock klart att forwarden fick lämna klubben tillsammans med elva andra spelare.
– Det är klart att det känns vemodigt. Vi är ett par spelare som varit i klubben i ett antal år nu, det är alltid tungt att lämna såhär. Men det är så branschen fungerar, säger Figren till Hockeybladet.

”Robin är en bra spelare”

Nu kan han återvända till Djurgården där han spelade under säsongen 2008/2009. Klubbens sportchef, Joakim Eriksson medger att Robin Figren är en intressant spelare, med tanke på 29-åringens tidigare Djurgårdsbakgrund.
– Det går väl rykten om massa spelare till Djurgården. Men det jag kan säga är att alla spelare med Stockholmsanknytning och tidigare Djurgårdsbakgrund alltid är intressanta för Djurgården, säger han samtidigt som han dementerar att det pågår några förhandlingar:

– Just nu pågår inga diskussioner mellan oss och Robin, trots att vi tycker Robin är en bra spelare.

Vad säger du om Figren som spelare? 
– Som jag sa, jag tycker att Robin är en bra spelare och att han gjort det bra i Frölunda. Det är en bra SHL-spelare helt enkelt.

Smickrad över sportchefens fina ord

Huvudpersonen själv blir smickrad när han får höra sportchefens ord, trots det är han fåordig kring sin framtid.
– Jag har precis kommit till Stockholm och ska landa lite och sen får vi se vad som kamma skall här framöver, säger han och fortsätter:

– Klart att det är jättesmickrande att höra ”Jockes” (Joakim Eriksson) ord. Stockholm är min hemstad, sen kan jag egentligen inte säga mycket mer än så i dagsläget, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer