FHC-DIF: Därför vann Frölunda premiären mot Djurgården

Frölunda vann premiären hemma mot Djurgården inför dryga 10 000 åskådare i Scandinavium. En av anledningarna till segern var klubbens val av spel.
– Vi ska spela bortahockey idag, sa Roger Rönnberg innan matchen.

Det var storstadsmöte direkt mellan Frölunda och Djurgården i premiären SHL-säsongen 2018/2019. En av de stora anledningarna till hemmaklubbens succé, mot topptippade Djurgården, var tränaren Roger Rönnbergs val av spelsystem. Då Djurgårdens förväntade offensiva styrka valde Rönnberg att spela så kallad bortahockey.

– Vi ska spela bortahockey idag, Djurgården är starka, sa Rönnberg till CMore innan matchen.

Mattsson en vägg

Den andra anledningen till Frölundas seger var målvakten Johan Mattsson, som slog igenom i Djurgården 2013/2014. Mattsson var lugnet själv och ju längre matchen led, desto mer växte målvakten som totalt svarade för 35 räddningar – 97,22 procent. Imponerande spel av Mattsson.

Special teams

En tredje faktor till Frölundas seger var lagens special teams. Göteborgslaget lyckades att göra mål på ett av sina fyra powerplay, något som Djurgården misslyckades med. Nu hade Djurgården bara två powerplay, men ett av dem varade i fyra minuter. Där ska det vara mål.

Frölunda gjorde mål i sitt tredje powerplay, då tog det bara tre sekunder innan det rasslade i nätet bakom Adam Reideborn i Djurgårdens mål.

Topphockey direkt

Sammantaget var det en underhållande match i Scandinavium och fortsätter SHL så här kommer det att vara lapp på luckan i flera matcher. Lagen gav och tog, det enda som saknades var ordentliga tacklingar. Det efterlyses mest inför kommande omgångar.

Dessa klappor

Matchens stora minus efter Djurgårdens powerplay är dessa klappor. Jag förstår att Frölunda tjänar bra pengar på det, men att se dessa tomma oengagerade ögon från ”supportrar” som sitter och slår pappersbitarna i sina händer. Visst de låter, men det är bara oljud – inte stämning på något sätt!

Matchens stjärnor

3 stjärnor: Johan Mattsson, Frölunda
2 stjärnor: Gustav Lindström, Frölunda
1 stjärna: Dick Axelsson, Djurgården

Läs mer om Frölunda>>>
Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN