ENGQVIST: ”En pojkdröm och stor ära att få vara lagkapten i Djurgården”

Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse för Djurgårdens nya lagkapten Andreas Engqvist. När han med ett C på bröstet på fredag skrinnar ut på isen för att spela den första tävlingsmatchen för säsongen.
– Det är en pojkdröm! Enda sedan man var liten och spelade bandy i köket så fanns tanken om att spela i Djurgården, säger Engqvist till Hockeybladet.

Hockeybladet träffade Djurgårdens lagkapten Andreas Engqvist inför starten av CHL. Redan på fredag spelas de första matcherna i CHL. Djurgården spelar sin första match borta mot Trinec i CHL. Hockeybladet fick en pratstund med Djurgårdens nya lagkapten Andreas Engqvist som ser fram emot att få börja tävla igen.

– Det känns roligt att få börja tävla igen. Förra gången jag var här hette det Nordic Trophy vad jag vill minnas. Roligt att få tävla med nya bra lag så samtidigt är det bra för gruppen. Såhär tidigt har inte alla bitar fallit på plats bland lagen, så detta är en chans att svetsa samman gruppen.

Fullt återställd

Andreas Engqvist plågades under förra säsongen av hjärnskakningssymptom. Trots ett försök att komma tillbaka till slutspelt så ville det sig inte och många befarade att karriären var hotad. Nu har Engqvist gått för fullt sedan i maj, och symptomen är äntligen helt borta.

– Jag missade en ganska lång period på grund av skadan. Men sen när laget drog igång så kunde även jag köra igång. Klart att timingen inte var den bästa efter nästan åtta månaders frånvaro. Samtidigt fick jag fick en bra sommarträning och känner mig nu redo att börja tävla igen. Nu är jag helt symptomfri och har kört för fullt sedan i maj, så det känns bra.

Flera spelare som drabbats av kraftiga hjärnskakningar har problem med ljuset och kör med tonat visir, är det något du kommer spela med under säsongen?
–Jag testade det när jag försökte komma tillbaka förra säsongen innan slutspelet. Det var rätt skönt att ha när jag befann mig själv på isen. Men i matchsituationer så var det mest störande så det var ingenting för mig.

En pojkdröm går uppfyllelse

Andreas Engqvist som fick förra säsongen förstörd av hjärnskakning är nu tillbaka på allvar. Han är ny lagkapten för Djurgården, laget som han vuxit upp tillsammans med. Och enda sedan barnsben har lagkaptensrollen varit lite av en dröm.

–Det är en pojkdröm! Enda sedan man var liten och spelade bandy i köket så fanns tanken om att spela i Djurgården. Att sen att få bli kapten är oerhört stort och en ära för mig. Jag som kapten vill få alla att känna delaktighet. Men annars kommer jag bara vara mig själv, även om det kanske blir fler intervjuer nu.

Vid sin sida har Andreas Engqvist trion Jacob Josefson, Henrik Eriksson och Niclas Bergfors som alla kommer att spela med ett ”A” på sina tröjor, alltså assisterande kaptener. Något som Djurgården även hade under föregående säsong även om man skiftade lite mellan hemma och bortamatcherna.

– Vi körde på det under förra säsongen också men skiftade lite mellan matcherna. Sen vi fick reda på att man fick ha tre så föll det ganska naturligt att köra med tre assisterande kaptener, avslutar Andreas Engqvist.

Läs mer om Djurgården>>>
Djurgården topptippade inför säsongen>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN