EFTER SKADAN: Nu är Djurgårdsstjärnan på väg tillbaka

På annandagen i mötet mot Mora fick Djurgårdens Andreas Engqvist en tackling mot huvudet. Resultatet blev en kraftig hjärnskakning. Och sedan dess har han inte spelat en match. För Hockeybladet berättar han om comebackplanerna.
– Jag kör förhoppningsvis med laget redan nästa vecka, säger han till Hockeybladet.

Andreas Engqvist har inte spelat en match sedan annandagens match mot Mora där han återigen diagnostiserades med hjärnskakning. Sedan dess har det inte blivit något spel för Engqvist. Nu kan vi avslöja att förstacentern är på väg tillbaka till spel.

– Det känns bättre och bättre måste jag säga. Jag har kört på is ett ganska bra tag nu, men vi sidan av. Jag har passerat stegen i hjärntrappan nu och därefter, blir det lite mer modifierat. Jag menar man får känna av hur mycket man klarar och sätta nivån efter det. Sen går man dag efter dag, det har blivit någon form av modifierad hjärntrappa kan man säga.

Ökar hela tiden belastningen

Hjärnskakningar är svårt att sätta en tidsram på när man kan göra comeback. Men det går i rätt riktning för Engqvist. Han ökar belastningen i övningsmomenten hela tiden.

– Det är såklart lättare att säga när man kan göra comeback efter en annan typ av skada en knäskada eller ett armbrott än en hjärnskakning. Det är svårt att säga exakt när jag kommer tillbaka. Men jag kör på och ökar hela tiden belastningen och det känns bra. Men det är svårt att idag sätta en tidsram.

 

 

Personliga målet

Det råder inget tvivel om vad Andreas Engqvist vill. Han ska tillbaka till ishockeyn och målet är att kunna snöra på sig skridskorna för matchspel redan denna säsong.

– Målet är absolut att komma tillbaka denna säsongen, och jag kommer jag göra allt för att komma tillbaka redan den här säsongen. Sen får vi se hur vi går, det kan jag inte svara på.

Träningsupplägget

Andreas Engqvist har sedan en tid tillbaka gått på is, där han kört enskilt. Träningsupplägget han har tagit fram tillsammans med Djurgården gör att han ser positivt på en comeback redan under säsongen. Nästa vecka går han på is tillsammans med resten av laget.

– Jag tycker det känns bättre och bättre ju längre tiden har gått och sen får jag se hur det känns när jag går på 100 procent. Just nu kör jag på is och försöker hålla igång där, med mycket kondition. Och nu snart förhoppningsvis nästa vecka ska jag köra tillsammans med resten av laget. Men det kommer inte bli kontaktövningar, men jag kommer i alla fall träna tillsammans med laget, säger Engqvist och fortsätter:

– Nu sista veckan har det känts bra. Sen har jag ju inte kunna hålla igång så hårt, jag har ju tappat en del kondition vilket gör att man blir trött och påverkad av träningen det vore konstigt annars.

Hur är det med exempelvis illamåendet efter träng och symptom av hjärnskakningen?
– Nu har jag gått igenom detta och stegrat under säsongens gång och senaste veckorna har jag inte känt av något av skadan och inte fått något negativ reaktion alls.

Ska fansen oroa sig för att säsongen och kanske till och med karriären skulle vara över?
– Nej absolut inte, det har känts bättre och bättre den senaste veckan, det är verkligen ingenting som man ska gå och fundera på avslutar Andreas Enqvist.

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN