EFTER KROSSEN: ”Skönt och enkelt mål att göra”

Första kvartsfinalomgången är avklarad. Djurgården krossade Linköping med hela 6-1 på Hovet under söndagen. Linköpings Jonas ”Monstret” Gustavsson blev till och med utbytt.
– Det var ett ganska skönt och enkelt mål att göra, säger Linus Hultström till Hockeybladet efter matchen.

Första mötet i kvartsfinalen mellan Djurgården och Linköping slutade hela 6-1 till Stockholmslaget. Hockeybladet mötte upp Linus Hultström efter matchen.

– Jag tycker att det är ett bra lag vi möter men samtidigt så gör vi en riktigt bra första period med oerhört bra fart. Sen framförallt vår andra period är kanske den bästa, då det var där vi satte dit våra chanser och spelade med oerhört bra fart.

Linus Hultström var också en av målskyttarna under krossen som Djurgårdens IF stod för. Han gjorde 2-1 i powerplay.

– Jag fick ganska stor yta att sikta in mig på. Sedan tycker jag att Possler och Patrik Lundh täcker deras målvakt bra så han ser inte så mycket. Det var ett ganska skönt och enkelt mål att göra. Powerplayet har varit lite trögt, lite upp och ned, under säsongen. Det var skönt att få sätta dit den direkt där.

Jonas ”Monstret” Gustavsson i Linköpingkassen byttes också ut i andra perioden efter 4-1.

”Tror inte det är så kul att komma hit”

Linköping hade det väldigt tufft och lyckades aldrig att rycka upp sig målmässigt. Det var även slutsålt på Hovet och ett stort publiktryck till hemmalagets fördel. Publiksiffran landade på 8094. Efter matchen hyllar Linus Hultström åskådarna.

– Som motståndarlag tror jag inte att det är så kul att komma hit och spela. Det var grym publik, jag tycker att vi ska dra nytta av den så mycket vi bara kan. Jag tycker framförallt att vi gör det i dag till att börja med. Sen tycker jag att vi har spelat ganska bra under säsongen på bortaplan också. Vi spelar liknande, som vi gör på hemmaplan, på bortaplan också. Jag tycker att vi ska fortsätta att göra det. Sen handlar det om att förenkla lite grann på bortaplan och spela ännu enklare än vad vi gör hemma, så att kunna sno en seger direkt på tisdag skulle vara skönt.

”I längden kan det gynna oss”

Stockholmslaget tog alltså hem första matchen i bäst av sju. Eftersom att Djurgården slutade på andraplatsen klarade de sig direkt till kvartsfinal. Vilket är någonting som Linus Hultström ändå har lite delade känslor inför.

– Det är lite både och, Linköping har varit igång nu hela tiden och har matchtempot i benen. Men jag tycker att vi har tränat på bra under tiden när vi inte har spelat och fått några viktiga lediga dagar också. Så det klart, i längden kan de gynna oss när vi haft åtta dagar utan match. Vi får hoppas att det gynnar oss och inte dem.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN