Djurgårdstränaren om den negativa bortatrenden

Djurgården gick i tisdags för sin 13:e raka hemmaseger. Men det går fortfarande tungt för laget när det gäller spel på bortaplan. Ikväll gästar Djurgården Jönköping för bortamatch mot HV71. Innan matchen mot Brynäs i tisdags gav assisterande tränare Mikael ”Musse” Håkanson sin syn på den negativa trenden på bortaplan. 

Att se Djurgården spela på Hovet och att se laget spela på bortaplan är två helt olika saker. Det är få motståndare som vill resa till Stockholm för att möta det oerhört starka hemmalaget på Hovet. Men på bortaplan däremot verkar statistiken inte gå lagets väg. Inför matchen mot Brynäs fick gästerna i säsongskortsbaren besök av en medlem i tränarstaben. Inför mötet mot Brynäs förklarade Djurgårdstränaren Mikael ”Musse” Håkansson vad den negativa bortatrenden beror på.

Djurgårdstränaren om den negativa bortatrenden

Djurgården har en oroande dålig form när det kommer till spel på bortaplan. Det går inte att känna igen det lag som på hemmaplan är otroligt starka när det kommer till spel på en annan arena än Hovet. Inför matchen mot Brynäs i tisdags gick assisterande tränare Mikael ”Musse” Håkanson igenom vad laget har för problem när det kommer till just spel på bortaplan.

– Vi behöver lite mer effektivitet när vi spelar. Vi måste släppa pucken mycket snabbare till våra centrar. Det blir lite omständigare och lite långsammare när vi spelar på bortaplan, det är vi inte här när vi spelar hemma.

”Så spöar vi HV på torsdag”

Statistiken säger sitt. Djurgården har släppt in hela 13 mål och endast gjort tre stycken i sina tre senaste bortamatcher, en statistik som talar för att det kommer gå tungt för klubben i kvällens möte. Djurgården har en tendens att slarva vid blålinjen vilket ger möjlighet för motståndarna att släppas in i matchen. Håkanson svarar på det påståendet med tydliga ord.

– Ska vi bli topp fyra eller högre så måste vi börja vinna på bortaplan och det är vi väl medvetna om. Vi börjar med dagens (tisdagens) match med en bra prestation och så spöar vi HV på torsdag, säger Håkanson och skrattar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN