Djurgårdstalangen: ”Var lite svackigt i början”

Djurgårdens damlag blev igår svenska mästare efter 2–0 i matcher mot HV71. En av flera unga spelare var 17-åriga backen Solveig Neunzert.

Efter finalmatch två på Stora mossen i Bromma så var det en glad Djurgårdsback Hockeybladet träffade på isen när SM-guldet hade säkrats.

– Det känns skitbra!

En hård kamp minst sagt

I båda finalmatcherna vann Djurgården med uddamålet (1–0 och 4–3) och det var tufft i finalmatch nummer två menar Neunzert.

– Det var en väldigt jämn match och det blev hård kamp där ute.

Säsongen överlag gick långt ifrån spikrakt för Djurgårdens del men man tog sig ändå till final och stod till slut som svenska mästare.

– Det var lite svackigt i början men vi kom verkligen ihop som lag. Vi tog oss ända till final och vann, säger Solveig Neuzert.

Spelade JVM i vintras

Solveig är född 1999 och endast 17(!) år gammal. Trots sin unga ålder är hon inne på sin andra hela säsong i Sveriges högsta serie. Utöver det så gjorde hon sitt andra JVM i vintras, något hon minns med glädje.

– Det var skitkul, bara roligt att få komma iväg med landslaget också och att få spela där.

Hockey, skola och allt där emellan

Trots att säsongen precis tagit slut så är det ju en ny säsong som kommer samtidigt som hon fortfarande går på gymnasiet. Den kommande säsongen är den sista på hennes nuvarande kontrakt.

– Nästa säsong spelar jag fortfarande kvar i Djurgården. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Det blir väl hockey, att försöka ta sig till final igen och att försöka koncentrera sig lite på skolan, avslutar 17-åringen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN