Djurgårdskuggen lägger skridskorna på hyllan

Hon har varit med Djurgården sedan laget startade 2014. Nu lägger Djurgårdskuggen skridskorna på hyllan och avslutar kärriären.
– De har varit de bästa hockeyåren i min karriär, säger Sophie Johansson.

Sophie Johansson har spelat i Djurgården sedan föreningen startade sitt damlag 2014. Nu lägger Djurgårdskuggen skridskorna på hyllan efter nio säsonger i den högsta ligan på damsidan. Totalt blev det 222 matcher i Djurgårdströjan för Johansson.

– Vemodigt att lägga skridskorna på hyllan. Samtidigt så ser jag att det är av rätt anledning. Jag hinner inte riktigt med tidsmässigt. Hockeyn blir bättre och man ska inte hinna med att satsa hundra procent på jobbet och 100 procent på hockeyn, säger Sophie Johansson till klubbens hemsida och fortsätter:

– De har varit bästa hockeyåren i min karriär. Från att ha varit med från starten i division ett och gå obesegrade hela säsongen till år tre när vi faktiskt vann SM-guld så är det självklart jätteroligt. Superkul att här under hösten vara första kvinna att spela över 200 matcher i Djurgårdströjan. Det är mycket som hänt under de här sex åren. Jag har utvecklats på det personliga planet genom att ta mycket ansvar och vara mer en ledande person i omklädningsrummet. Mer vara en stöttepelare.

Hoppas på en ledarroll

Djurgården tackar backen för tiden i klubben och hoppas att hon vill bli en ledare i framtiden.

– Sophie är en av dom spelare som har varit med på vår resa från början. Hon har varit en viktig spelare och röst i laget. Hon gör just nu en fin civil karriär och det har blivit utmanande att få ihop kombinationen med Hockeyn. Då vi förändrar vårt träningsupplägg för att skapa bättre förutsättningar så har det tyvärr för henne blivit ännu svårare att få ihop tiden. Vi hoppas att vi i framtiden får se Sophie i någon form av roll kring hockeyn. Hon besitter fina ledaregenskaper som skulle vara värdefulla för utvecklingen av dam- och flickishockeyn säger K-G Stoppel, vice vd i Djurgården.

Sophie Johansson har även representerat Ormsta och Munksund-Skuthamn i dåvarande Riksserien. Säsongen 2016/2017 kröntes karriären med ett SM-guld med Djurgården.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN