Djurgårdens unga talang kontrakterad av Capitals

Axel Jonsson-Fjällby, Djurgårdens unga talang, har skrivit på ett kontrakt med Washington Capitals. Nu förväntas den 20-åriga vänsterforwarden deltaga i NHL-lagets utvecklingskamp innan nästa säsong drar igång.

Axel Jonsson-Fjällbys förra säsong har gett honom chansen till spel i NHL, på Washington Capitals hemsida meddelade klubben i onsdags att Djurgårdens unga talang har kritat på ett treårigt rookie-avtal.

Den gångna hockeysäsongen svarade Axel Jonsson-Fjällby för 15 poäng i grundserien på 42 matcher. Det blev sju mål och nio assist. I slutspelet, när Djurgården till slut föll mot Skellefteå i semifinalen, noterades vänsterforwarden för sex mål och två assist på elva matcher. Det blev även ett JVM-silver i Buffalo för Axel Jonsson-Fjällby då juniorkronorna förlorade i finalen mot Kanada. Allt som allt har säsongen resulterat i en chans att ta plats i storklubben Washington Capitals och få lagkamrater som Nicklas Bäckström och Aleksandr Ovetjkin.

NHL-klubben från USA:s huvudstad draftade Djurgårdens unga talang redan 2016 i den femte rundan. Han var totalt den 147:e spelaren att bli draftad det året. Kontraktet som Axel Jonsson-Fjällby nyligen skrivit på inleder säsongen 2018/2019. Nu förväntas därför vänsterforwarden från Stockholm ansluta till Washington Capitals utvecklingskamp inför den kommande säsongen.

Hockeybladet har sökt Axel Jonsson-Fjällby för en kommentar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN