Djurgårdens poängkung aktuell för NHL

Efter flytten till Djurgården har karriären gått spikrakt uppåt för Jakob Lilja. Nu uppger Aftonbladet att han är är ett aktuellt namn för NHL-klubben som har honom på sin lista. 

Flytten från Linköping till Djurgården fick Jakob Liljas karriär att gå spikrakt uppåt. Han är inne på sin poängmässigt bästa SHL-säsong och blivit uttagen till Tre Kronor. Nu kan han gjort tillräckligt bra ifrån sig för att hamna i NHL. Det är Aftonbladet som uppger att Detroit Red Wings har Jacob Lilja på sin lista.

–Jakob finns med på vår lista. Jag har lämnat över den till Jiri Fischer som fortsätter att ha kontroll på Jakobs framfart. Speciellt i höstas var Jakob riktig bra och intressant, säger Andersson, säger Detroit-scouten Håkan Andersson till Aftonbladet.

SHL:s bästa förstakedja

Jakob Lilja tillsammans med Josefson och Brodin har bildat SHL:s bästa förstakedja. Tillsammans har de öst in poäng. Men samtidigt så har kedjan varit sårbar och drabbats av en del skador. Jacob Josefson har varit borta en tid och räknas vara tillbaka på torsdag. Emil Bemström har gjort det briljant och kommer med stor sannolikhet att försvinna till NHL nästa säsong. Detsamma gäller nu även Jakob Lilja, och djurgårdens förstafemma ser ut att splittras till nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN