Foto: Bildbyrån

Utöver J20- och J18-SM så avslutades även U16-SM under helgen. Finalen mellan Djurgården och Frölunda spelades på Hovet och Stockholmarna blev mästare.

Med MODO som svenska mästare i båda juniorklasserna så blev det ett litet trendbrott i U16-SM. Där var det Djurgårdens pojkar födda 2001 som blev svenska mästare. Man slog Frölunda med 7–4 efter en sjuk vändning i tredje perioden. Det var underläge, 2–3, efter två perioder men man gör fem mål i tredje och blir mästare.

Så säger matchvinnaren

Djurgårdens Marcus Nylander blev stor hjälte med sina fyra mål i finalen.

– De har spelet i den andra perioden och början av tredje så det är otroligt starkt av oss att vända. Jag tycker vi visar karaktär. Så länge man tror på det så är det klart att det funkar, säger hjälten Nylander till Djurgårdens hemsida.

Bästa U16-spelarna säsongen 2016/2017

Bäste målvakt: Hannes Kollen, Frölunda HC
Hannes har under hela säsongen bidraget med spel på hög nivå i såväl klubblag, distriktslag som landslag. Han har visat upp färdigheter både på is och fys under förbundets campverksamhet. Hannes är en positiv kille som jobbar hårt i vardagen och som sprider både proffsighet och glädje till sina lagkamrater. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Bäste back: Tobias Björnfot, Djurgårdens IF
Tobias är en riktigt lagspelare som alltid vill göra sig själv och andra bättre, både på träning och match. Han är en modern tvåvägsback som snabbt vill sätta igång spelet och gärna följa med upp i anfallen samtidigt som han kan spela tufft och resolut i försvarsspelet. Han har dessutom hållit en hög lägsta nivå genom hela säsongen i både klubblag och landslag. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Bäste forward: Albin Grewe, Djurgårdens IF
Albin är en riktig tävlingsmänniska som alltid vill bli bättre oavsett träning eller match. Han spelar med mycket energi, kraft och hög hastighet men kan också spela väldigt uppoffrande för laget genom att täcka skott och backchecka hårt. Han har varit en ledande spelare både i klubblag och landslag genom hela säsongen. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Mest värdefulle spelare, MVP: Tobias Björnfot, Djurgårdens IF
Det är insatserna i USM-slutspelet som premieras

Jury: Magnus Hävelid, huvudcoach för Team 16, Göran Lindblom, assisterande coach i Team 16, Peter Andersson, målvaktscoach i Team 16.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer