DJURGÅRDEN: Toppbacken – missar flertal veckor

Det står nu klart att toppbacken i Djurgården är skadad. Stjärnan har ådragit sig en underkroppsskada vilket innebär att han enligt beräkning kommer till att missa flera veckor framöver.

Idag kunde det bekräftas att toppbacken missar stora delar av slutskedet i SHL. Vad det är för skada som backen har fått står i nuläget oklart, det man vet är att det är en underkroppsskada. Toppbacken missade kvällens finalrepris mellan Djurgården och Frölunda, samt kommer stå som skadad under flera veckor framöver.

Ikväll spelades alltså matchen mellan förra årets SM-finalister. Ett hemmastarkt Djurgården ställdes mot ett Frölunda med tre vinster i rad. Inför kvällens match som Alsing missar på grund av sin skada så låg Djurgården på en svajande femteplacering och motståndet Frölunda låg på en minst lika svajande tredjeplacering.

Skadan

Skadan uppkom på en träning där man senare efter undersökning kunde framställa resultatet − att han missar minst sex veckor. Detta kan sätta stopp för Djurgårdens poängbäste back som var påväg mot sin absolut bästa poängmässiga säsong.

− Under en träning i veckan ådrog han sig en skada på underkroppen och efter undersökning står det klart att han blir borta från spel i 6-8 veckor, skriver Djurgården i ett pressmeddelande på deras hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN