DJURGÅRDEN: Tionde raka efter det bortdömda målet

Den komfortabla hemmasviten för Djurgården är lever fortfarande.  Ikväll kunde hemmalaget ta sin tionde raka hemmavinst. Men det skulle inte bli helt enkelt. En match som till en början startade relativt känslofritt blev tillslut en grinig historia. Det hela började när vad som såg ut att vara ett mål för bortalaget dömdes bort av domarna.

Färjestad inledde starkt och tog inom kort ledningen mot hemmastarka Djurgården. Men efter en omtalad situation i slutet på den andra perioden haltades laget upp. Vad som såg ut att vara ett mål som skulle stärka bortalagets ledning dömdes efter en lång domarkonferens bort. Djurgården kunde där efter vända och vinna matchen på straffar.

Tionde raka efter det bortdömda målet

Efter en jämn och händelserik match kunde hemmalaget slutligen plocka hem två viktiga poäng efter vinst mot Färjestad på straffar. Men det såg till en början tungt ut för hemmalaget. Matchen började tufft för Djurgården som efter knappt två minuter in i matchen tvingas släppa in sitt första mål. Det blev inte heller lättare när Färjestad utökade ledningen med 2 – 0. Trots att hemmalaget växlade upp i tempo i den andra perioden såg det ut som Färjestad skulle utöka sin ledning. Men så blev det alltså inte. Vad som såg ut att vara ett mål av bortalaget dömdes efter en lång domarkonferens bort. Detta blev Djurgårdens väckarklocka.

Sjätte straffskytten avgjorde

Matchen blev jämn in i det sista när Linus Hultström lyckades kvittera i den tredje perioden. Mötet gick därför till övertid men inte heller där lyckades de jämna lagen skiljas åt. Tillslut blev det Manuel Ågren, förste målskytt i hemmalaget under kvällens match som avgjorde mötet och gav Djurgården två viktiga poäng.