BEKRÄFTAT: Djurgården skriver A-lagskontrakt med gallerspelarna

Djurgården skriver A-lagskontrakt med de båda gallerspelarna. Kontrakten med de båda talangerna gäller till och med säsongen 2020/2021.

Topplaget Djurgården skriver A-lagskontrakt med gallerspelarna Albin Grewe och Tobias Björnfot. De båda talangerna blir kvar i Djurgården till och med säsongen 2020/2021. Båda spelarna är födda 2001 och har redan fått speltid i klubbens A-lag.

– Det känns givetvis jättebra att få möjligheten att vidareutveckla två av landets mest lovande spelare födda 2001. Under säsongen som gått så har både Tobias och Albin etablerat sig i grovtruppen till herrlaget. Det ingår i våra fortsatta utvecklingsplaner för dem att de under nästa säsong kommer ha en ordinarie roll och position i vårt herrlag med regelbunden istid på seniornivå, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Grewe är den av de två spelarna som fått mest speltid den här säsongen. Hittills har det blivit 15 matcher med Djurgården i SHL.

– Albin är en modern powerforward som kombinerar hög fart och hårda tacklingar med god klubbteknik och spelförståelse, säger Eriksson.

Backen Björnfot har hittills fått spela sex matcher i SHL, där han imponerat på sportchefen.

– Tobias är i våra ögon sett en flerdimensionell back som såväl i sin rörelseförmåga, sina blickförflyttningar, sin beslutsförmåga och sin fysiska förmåga redan uppvisar ett väldigt utvecklat backspel trots sin unga ålder, avslutar Eriksson.

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN