Djurgården-silly: Avslutar omgående kontraktet med försvararen – värvas av Södertälje

Det står klart att försvararen Marcus Fagerudd inte fortsätter i Djurgården. Spelaren och klubben har kommit överrens om att avsluta samarbetet omgående.
– Vi har gemensamt kommit fram till att det även denna säsong inte kommer finnas tillräckligt med utrymme för Marcus, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Försvararen Marcus Fagerudd och Djurgårdens IF har kommit överrens om att gå skilda vägar. Detta bekräftar Stockholmsklubbens hemsida. Försvararen värvades inför förra säsongen men blev utlånad till Mora.

– När vi för drygt ett år sedan kom överens om ett 2-årskontrakt med Marcus var det med utgångspunkten att vi ville utveckla hans egenskaper som en offensiv inriktad back som skulle inkludera spel även i power play. I och med att Linus Hultström återkom från Florida för spel i Djurgården försvann möjligheten att utveckla Marcus på önskvärt vis. Därav kom båda parter överens med Mora om en utlåning under föregående säsong. Vi har gemensamt kommit fram till att det även denna säsong inte kommer finnas tillräckligt med utrymme för Marcus att utveckla sitt offensiva spel i Djurgården, och därför har vi kommit överens om att gå skilda vägar, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Södertälje värvar försvararen

Istället värvas försvararen av Södertälje SK. På klubbens hemsida står att Marcus Fagerudd är klar för tre säsonger.

– Det känns kul. Det är en anrik förening med bra fans och det ska bli roligt att vara med på resan. Jag känner att jag stannat upp lite i min utveckling och nu vill jag ändra på det och tillsammans med klubben ta nästa kliv, säger Marcus Fagerudd.

Fortsättningsvis tycker spelaren själv att han ändå blivit mer av en komplett back.

– Förut var jag en tokoffensiv back men senaste åren har jag förbättrat min defensiv och är mer allround. Mina styrkor finns dock i offensiven.

SSK:s huvudtränare, Ulf Lundberg, menar att Marcus Fagerudd kommer bli en viktig pjäs de kommande tre säsongerna.

– Marcus är en funktionell rightback med offensiva kvaliteter, bland annat innehållande ett bra skott. Han bär på revanschlusta från förra säsongen, men framförallt en vilja att utveckla sig själv och sitt spel, säger Ulf Lundberg.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN