Djurgården vill bli starkare – satsar på nyemission

SHL-klubben Djurgården har kunnat visa positiva ekonomiska resultat de senaste tre åren och är en stabil ekonomisk klubb. Men nu satsar klubben för att bli ännu starkare både sportsligt och ekonomiskt. Med en nyemission.

Djurgården har de senaste åren varit en klubb som huserat i mitten av SHL. Både sportsligt och ekonomiskt. Sedan avancemanget till SHL säsongen 2013/14 har klubben stolt kunnat visa upp positiva ekonomiska resultat i slutet av varje år. Men nu vill klubben bli ännu starkare och har som målsättning att långsiktigt bli en stabil klubb i toppen av SHL. Det är en process som man nu vill skynda på.

23 miljoner i nyemission

klubbens hemsida går man nu ut med att man satsar på en nyemission med målsättning att få in 23 miljoner till klubben. En nyemission innebär att ett aktiebolag (i det här fallet Djurgården Hockey) släpper fler aktier inom bolaget i hopp om att få in mer pengar.

Jenny Silfverstrand, VD för Djurgården Hockey, förklarar anledningen till nyemissionen såhär på klubbens hemsida:

”Förutom att kunna erbjuda medlemmar och supportrar en aktie som är efterfrågad är syftet för oss att ge oss en starkare kapitalbas för att kunna utveckla Djurgården Hockey lite snabbare. Vi vill snabba på processen med att nå topp fyra år efter år. Just nu befinner vi oss i ett läge där enbart sportslig framgång ger oss mer utrymme att satsa. Vi ska hamna i position där vi har en kapitalbas att satsa ifrån. Det här handlar inte om att vi ska bygga ett eller två superlag. Det här handlar om att stärka organisationen i alla led för att kunna bygga starkare och vassare lag säsong efter säsong. Den kapitalbasen kan vi ta in via den här nyemissionen.”

Den lägsta summan man kan köpa aktie inom Djurgården Hockey för är 500:-.

Djurgårdens lagbygge inför nästa säsong hittar ni HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN