Foto: Bildbyrån

Under gårdagens årsmöte presenterade Djurgården Hockey att de kommer att pensionera ytterligare ett tröjnummer till ära för en legendarisk spelare.

Djurgården är den svenska förening som pensionerat flest tröjnummer till ära för klubbens tidigare hjältar. Det började 1991 med att klubben pensionerade nummer 2 till Roland Stoltz ära, nummer 5 för Sven Tumba och nummer 12 för Lasse Björn. Tre spelare som var starkt bidragande till Djurgårdens storhetstid under 1900-talet.

Under åren har ytterligare fem spelare fått sina nummer förevigade av klubben och nu är det dags igen. Till årsmötet hade det motionerats att Nichlas Falks nummer 16 ska hissas i taket på Hovet.

– Oj, jag har inte ens tänkt tanken. Det finns spelare som måste komma före mig i ordningen, sa Nichlas Falk till Hockeybladet när han fick reda på att motionen var inskickad.

Falk föreslog andra

Falk radade upp namn på spelare han ansåg skulle få sina tröjnummer pensionerade före sig själv.

– Ja du, det finns en del namn. Jimmie Ölvestad, Otto (Kristofer Ottosson), Håkan Eriksson, Ronnie Pettersson, Linkan (Fredrik Bremberg) även om han inte spelat lika länge. Ja det finns en hel del namn, sa Falk då.

Att det skulle vara en ära för honom sticker han inte under stolen med.

– Jag skulle bli hedrad, mycket hedrad, sa Falk till Hockeybladet i februari.

Den senaste i Djurgården att få sitt tröjnummer hissat i taket var Charles “Challe” Berglund som i januari 2012 ärades med en ceremoni.

Nytt tröjnummer i taket

Igår meddelade Djurgården att man kommer skicka upp ytterligare ett tröjnummer till äran för en legendarisk spelare, vem det blir är klubben dock hemliga med än så länge.

Tidigare tröjnummer i taket

#2 Roland Stoltz och Charles Berglund
#5 Sven Tumba
#11 Jens Öhling
#12 Lars Björn
#22 Håkan Södergren
#25 Mikael Johansson
#27 Thomas Eriksson

Annonser

Kommentarer

Kommentarer