Djurgården hyllar Falk – det gör Waltin också

Djurgårdsikonen Nichlas Falk får tröjan hissad av Djurgården. Då passar Mats Waltin på att hylla honom. Bland annat som den som alltid höll laget främst.

Imorgon är det dags för Djurgården att pensionera ytterligare ett nummer i ordningen. När ikonen Nichlas Falks tröja med nummer 16 hissas till Hovets tak blir han den totalt nionde spelaren att hedras av Stockholmsklubben. En som stått honom nära under åren som spelare, och sedermera även som tränare, är Mats Waltin.

Djurgården och Mats Waltin hyllar Falk

Sex år efter att han avslutade karriären har Nichlas nu hunnit bli 46 år gammal. Det blev till slut 16 säsonger i Djurgårdströjan och två SM-guld mellan 1995 och 2011 för den tidigare centern som uppnått ikonstatus hos Stockholmarna. Nu kommer nästa bevis på hans storhet när hans tröja med nummer 16 hissas upp i Hovets tak. En som kom honom väldigt nära under åren i Djurgården var Mats Waltin. Bland annat tränade han Nichlas och hans lagkamrater mellan 1998 och 2003. Fem år som kröntes med två SM-guld 2000 och 2001. De två har med andra ord kommit nära varandra. Mats passade även på att hylla sin tidigare spelare och nu före detta tränarkollega Nichlas Falk inför torsdagens ceremoni på Hovet. När Hockeybladet träffade honom för ett par veckor sedan jobbade han fortfarande tillsammans med Falk som tränare i SSK.

– En jätteduktig spelare med hög arbetsmoral, så beskriver Waltin sin tidigare spelare.

”Höll alltid laget främst”

Efter att Nichlas avslutade sin karriär 2011 har han själv, precis som Waltin, ställt sig i båset som tränare. Den flerfaldige VM- och Tre Kronor-spelaren Falk har sedan 2016 tränat Södertälje i Hockeyallsvenskan tillsammans med Mats. Tråkigt nog för de båda fick Waltin lämna sitt uppdrag i veckan och just Falk fick istället huvudansvaret. Det stoppar dock inte den tidigare assisterande förbundskaptenen Waltin från att hylla Nichlas Falk. Återkommande är att laget kommer i första hand och inte alltid Falk själv.

– Han hade en förmåga att göra sin omgivning bra och höll alltid laget främst i alla väder med sin oerhörda lojalitet mot laget, säger Mats och avslutar:

– Det gjorde också att han fick en lång karriär.

LÄS MER: Nichlas Falk om vilka som borde få sina nummer pensionerade

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN